Békéscsaba is felkerült Szombati Orsolya utazóblogger térképére

2020. augusztus 11. 11:26 | Csiffáry Zsuzsanna

Szombati Orsolya mindig is szeretett utazni, ahogy ő fogalmazott, ez a szenvedélye. Ezúttal Békéscsabára esett a választása.

A közgazdász diplomával rendelkező blogger kommunikációs területen építette a karrierjét. Sikeres állás volt a háta mögött, majd egy komoly betegséggel kellett megküzdenie. Gyógyulása után ráeszmélt arra, hogy sokkal többet szeretne látni a világból, így belevágott a  "nagy utazásokba" és elindította traveladdict című blogját.
 

"Békéscsaba, ahol nem csak kolbászból van a kerítés"

Ezt írja Orsolya a blogjában: - Amikor Békéscsabára látogattam, életemben most először, csak annyit tudtam, hogy itt készítik az ország egyik legfinomabb kolbászát. Meg hogy van itt egy kolbász fesztivál ősszel, de lényegében ez a kép élt a fejemben a városról. A látogatást egyébként egy szerencsés véletlennek köszönhetem. Az Instagramon ismerkedtem meg Idával, aki külföldön él, de szülővárosa Békéscsaba. Az éveken át tartó online ismeretség személyes barátsággá alakult és meghívott, hogy töltsek el pár napot náluk, hazánk kolbász fővárosában.

Ezzel a felszínes ismerettel, miszerint Békéscsaba = kolbász felvértezve érkeztem meg a békéscsabai vasútállomásra. Már rögtön az első nap rájöttem, hogy ez a város mennyivel többről szól, mint a kolbász. Először is, ami szembetűnt, hogy itt kb. mindenki biciklivel közlekedik. Mondjuk kézenfekvő, hiszen egy alföldi városról van szó és az egész egy sík terep. De hogy egész Békéscsabát rendkívül jól kiépített és kitáblázott kerékpárút hálózza be, azt nem gondoltam volna. Úgyhogy a város felfedezésére a biciklit, mint közlekedési eszközt jó szívvel tudom ajánlani."
 
A blog bejegyzést teljes terjedelmében itt olvashatják. 
 

További programok »

FEL