A csabai kolbász áll a középpontjában az új békéscsabai kalandszobának

2020. augusztus 13. 18:37 | Papp Ádám Sándor

Tesztüzemben van az a békéscsabai kalandszoba, amelyet az Uhrin Zoltán Klubházban nyitottak meg a héten. A Csabai Kolbászklub Egyesület a behir.hu kérdésére elmondta, hogy egy Európai Uniós pályázat segítségével hozták létre a megyeszékhelyen egyedülálló, kolbászhoz kapcsolódó kalandszobát.

Egy háromtagú család vágott neki a csabai tematikájú kalandnak csütörtökön délután. A feladatuk az volt, hogy jól koordinált csapatmunkával, maximum 60 perc alatt jussanak ki a három állomásból álló kalandszobából. A rajt előtt természetesen a mobiltelefonokat le kellett adni, a kintről instrukciót adó munkatársnak. Amint becsukódott az első helyiség ajtaja, az óra elindult és szobáról-szobára kellett haladni ahhoz, hogy megszerezzék a csabai kolbász titkos receptjét.

 

Akinek malaca van, gyorsan elérheti a célt

 

Korim Valéria ügyvezető elnök elmondta, hogy a Csabai Kolbászklub Egyesület a hagyományok ápolását tartja kiemelt céljának, valamint azt, hogy a fiatal generációnak átadják a több száz éves csabai kolbász elkészítésének receptjét és módját. Kiemelte, hogy egy pályázat segítségével közel 10 millió forintot nyertek, amely által a Hungarikum tematikát felhasználva létesítettek egy kalandszobát.

– Hatvan percük van a játékosoknak, hogy kijussanak a szobából. Bemennek az első helyiségbe, ahol kapnak feladatokat. Ha jól oldják meg azokat, akkor átjuthatnak a következő szobába. Ha ott is állják a sarat, akkor eljutnak a harmadik és egyben utolsó állomásra is, ahol megtalálhatják a titkos receptúrát, amely köré épül az egész kalandszoba. A bent töltött maximum egy órában használniuk kell a szövegértési, a matematikai és logikai képességüket és persze sok-sok türelem kell ehhez. A kalandszobát először egy kéttagú család próbálta ki, akik 42 perc alatt teljesítették a kijutáshoz szükséges feladatokat. Utánuk egy 12 és 23 éves kor közötti fiatalokból álló csapatnak 57 perc kellett a receptúra megszerzéséhez – ismertette Korim Valéria.

 

A kalandszobában lévő történéseket kintről figyelik és instruálják. Fotó: Papp Ádám / behir.hu

A kalandszoba történéseit kintről figyelik és instruálják (fotó: Papp Ádám / behir.hu)

 

A kalandszobában lévő feladatokról is kérdeztük az ügyvezető elnököt, de szerette volna, ha titok fedi azokat. Ezért azt mondta, hogy aki kíváncsi a részletekre, keresse fel őket, a kolbaszkaland@kolbaszkaland.hu e-mail címen, jelentkezzen be és vegyen részt az egyórás kalandban családjával, szeretteivel, vagy barátaival közösen. Maximum 2-4 fős csapatok jelentkezését várják és az alsó korhatár 12 év.

További programok »

Itthon

FEL