Az Omega viszi a Csabai kolbász jó hírét

2016. április 20. 12:08 | Fekete Kata

Nagykövet lett a rocklegenda.

Jó bornak is kell a cégér, szokták mondani, s nincs ez másként a méltán világhírű, ma már Hungarikumként számon tartott Csabai kolbásszal sem. Az ízletes, hústermék jó hírét immár az ugyancsak elismert sztárzenekar, az Omega csapata erősíti tovább, mégpedig nagyköveti rangban. Az Omega együttes részéről Benkő László és Debreczeni Ferenc vette át április 20-án Hanó Miklós, gazdasági ügyekért felelős alpolgármestertől azt a díszoklevelet, mely arról tanúskodik, hogy Csabai kolbász nagykövetei lettek.

A budapesti St. Andrea borbárban megtartott sajtótájékoztatón Hanó Miklós emlékeztetett arra, hogy a Csabai Kolbász az elsők között kapta meg a hungarikum címet, Békéscsaba pedig keményen dolgozik a nagy hagyományokkal rendelkező hústermék népszerűsítésén. Idén 20 éves jubileumát ünnepli a Csabai Kolbászfesztivál, ami október 28-31-én lesz, előtte pedig április 30-án és május 1-jén várják Békéscsabára a vendégeket az immár harmadik alkalommal megrendezett Vitézi Játékokra.

Ennek keretében szabadtéri Omega koncertre kerül sor a CsabaParkban, ahol a zenészek már a Csabai Kolbász nagyköveteként lépnek színpadra. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas tagokból álló, magyar rock-legenda örömmel vállalta a felkérést. Benkő László és Debreczeni Ferenc a budapesti sajtótájékoztatón felidézték a Békési megyeszékhelyhez fűződő emlékeiket. Megtudhattuk, hogy már a rendszerváltozás előtt is gyakran megfordultak a Viharsarokban, Békéscsaba volt a „bázis”, innen jártak a közeli településekre zenélni. Sok barátot szereztek, s manapság is rendszeresen fellépnek a kolbász fővárosában. Mint mondták, minden alkalommal saját bőrükön tapasztalják a híres, csabai vendégszeretetet, és persze a kolbászt, adalékmentes, hazai élelmeszereket ők maguk is szívesen fogyasztják.

FEL