Baji Balázs aranyérmes az Universiadén!

Baji Balázs a dobogó tetejére állhat az Universiadén, magyar idő szerint ugyanis vasárnap kora délután az első helyen érkezett a célba a 110 gát döntőjében!

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint a versenynapot többször is hatalmas zápor szakította meg, a 110 gát döntőjére csaknem félórás csúszással került sor. A finálé első rajtja sikertelen volt, a nemrég Londonban világbajnoki harmadik magyar sárga lapot kapott. A második startot azonban már remekül elkapta, rövid ideig együtt haladt riválisaival, majd a táv közepétől mindenkit maga mögött hagyott, és 13.35 másodperces eredménnyel nyert. A második helyen a hazai közönség előtt szereplő Csen Kuei-Ru ért célba 13.55 mp-cel, míg a lengyel Damian Czykier 13.56-tal lett harmadik.

Baji a magyar küldöttség tizenkettedik érmét szerezte az egyetemisták és főiskolások tajpeji versenyén. Szatmári András, Márton Anna (mindkettő kard), Kreiss Fanni (tőr), valamint Olasz Anna (10 km nyíltvízi úszás) után ötödik magyarként lett aranyérmes az Universiadén.

 

 

A londoni atlétikai világbajnokságon bronzérmet szerzett Baji Balázs, az „egyetemisták olimpiáján”, az Universiadén, Tajpejben elérte másik álmát: hogy itt elsőként érjen a célba és a dobogó legfelső fokára állhasson.

A világbajnokság után a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője így nyilatkozott a Sportime Magazinnak: „Az Universiadéval elsősorban az a célom, hogy versenyezzek egy jót, és egyszer felállhassak – a kontinensbajnokságnál nagyobb világversenyen – a dobogóra. A vb-n ez teljesült, így teher nélkül állok rajthoz majd az Universiadén. A tajpeji cél mostantól a dobogó teteje.”

Most tehát ez is sikerült! Gratulálunk!

Forrás: Sportime Magazin, MTI

Megosztás:

Címke: , , , ,