Köszönjük, Baji Balázs! – videóval

Baji Balázs fantasztikus versenyzéssel világbajnoki bronzérmes lett augusztus 7-én a 110 méteres gátfutásban Londonban, az atlétikai világbajnokságon.  A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club sportolója ezzel az első olyan magyar futó, aki világbajnokságon érmet nyert.

Csodás volt a televízió képernyője előtt ülve azt látni, amint Baji Balázs a vasárnapi elődöntő harmadik futamából futamgyőztesként jutott a döntőbe. Boldogok voltunk, hogy ott van a világ legjobb nyolc gátfutója között, hisz azokban az alig több mint 13 másodperces futásokban hosszú évek kemény munkája van. Mi pedig Békéscsabán nyomon követhettük, Balázs milyen odaadással, milyen alázattal tesz meg mindent azért, hogy kihozza magából a legjobbat. Titkon reméltük, hogy talán most sikerül, talán most dobogóra állhat, hisz az elmúlt időszakban sorra javított az időeredményein, és mert megérdemli.

 

 

Lélegzetvisszafojtva vártuk a hétfő késő esti döntőt, ahol Balázs szenzációs hajrával, 13.28 másodperces teljesítménnyel harmadikként futott a célba az olimpiai bajnok jamaicai Omar McLeod, valamint az előző vb-n győztes orosz Szergej Subenkov mögött.

Dr. Baji Balázs – mert Balázs a versenyzés mellett az állatorvosi egyetemet is sikeresen elvégezte – ezzel sporttörténelmet írt, ugyanis futószámban még soha nem állhatott vb-dobogón magyar versenyző, sőt 1987 óta nem volt olyan magyar futó, aki 5000 méternél rövidebb számban döntőbe tudott volna kerülni világbajnokságon.

 

„Éreztem a végén, hogy Úristen, ott lehetek a dobogón!”

 

– Elképesztő futás, elképesztő verseny volt. Még nem is hiszek annak, amit átéltem. Hihetetlenül boldog vagyok, nyilván álmodoztam róla, de nem mertem elhinni, hogy ez megvalósulhat… Éreztem a végén, hogy Úristen, ott lehetek a dobogón! Akkor olyan energia szabadult fel bennem, és olyan erő hajtott át az utolsó néhány gáton, hogy nem is értem. Amikor beértem a célba, és láttam, hogy harmadik vagyok… Nagyon boldog vagyok. Nehéz úgy gondolnom magamra, hogy nem csupán világbajnoki döntős, hanem világbajnoki érmes is vagyok. Sikerült odaérnem a világ tetejére. Ezt kell a következő években megtartani, de ezt senki nem veszi el tőlem – nyilatkozta Balázs az M4 Sportnak a verseny után.

 

Eredményhirdetés ma este nyolckor

 

Baji Balázs a múlt évben ezüstérmet szerzett az Európa-bajnokságon, most pedig bronzérmet a világbajnokságon. Köszönet érte, köszönet a helytállásért, a kitartásért és a fantasztikus teljesítményért!

A hétfő késő esti verseny eredményhirdetése ma, azaz kedden 20 órakor kezdődik, az eseményt az M4 Sport élőben közvetíti. Akkor lehet majd megnézni, amint Baji Balázs, a világ harmadik legjobb gátfutójaként átveszi a bronzérmét.

 

Hajrá, magyarok! Hajrá Márton Anita és Kovács Barbara!

 

Jó kimondani, hogy az atlétikai világbajnokságon vannak még magyar érdekeltek, köztük a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club másik két sportolója, Márton Anita és Kovács Barbara. Anita kedden este 21.40-kor kezd, Barbara majd augusztus 13-án következik. A világbajnokság további menetrendje idekattintva tekinthető meg.

Hajrá, magyarok, hajrá, Anita és Barbara!

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,