Teljes az éremgyűjtemény: szabadtéri vb-n is érmet szerzett Márton Anita

2017. augusztus 10. 18:18 | Kugyelka-Zámbori Eszter

19.49 méterrel világbajnoki ezüstérmet szerzett súlylökésben Márton Anita Londonban. A KOPP Békéscsabai Atlétikai Club olimpiai bronzérmes súlylökőjének ez az első olyan érme, amelyet szabadtéri atlétikai vb-n szerzett.

A KOPP Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója, Tóth Sándor szerint példaértékű az a kitartás és munka, amit Márton Anita végez, mivel a délelőtti edzéseken általában mintegy 15 tonna súlyt mozgat meg, délután pedig beáll a dobókörbe gyakorolni. Edző- és klubtársai is motiválónak tartják a közös edzőtáborokat.

–Látom, hogy mennyivel magasabb szintű atléta, de mégis annyira a földön jár, meg annyira emberi tényleg a viselkedése, hogy nekem egy nagyon nagy példaképem. És rengeteg edzésmunkát végez, tényleg akkora odaadással dolgozik, meg nagyon motiváló vele edzeni - mondta el Szebegyinszki Richárd, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club diszkoszvetője.

Szerdán késő este szakadó esőben rendezték meg a női súlylökés döntőjét a londoni atlétika világbajnokságon. Márton Anita olimpiai bronzérmes atléta a döntőben is jól kezdett, első lökése 18.50 volt, és ezzel az első kör után a negyedik helyen állt, a második körben pedig feljött a második helyre. A harmadik körben kicsúszott a kezéből a súlygolyó, az ötödik körben pedig a jamaikai versenyző szorította le 3 centiméterrel a dobogóról.

 

 

–Tudjuk azt, hogy Anita nem is szereti az esőt, és ilyen körülmények között tudott újítani az utolsó sorozatban. Ráadásul nem, hogy visszaszerezte a harmadik helyet, hanem az ezüstérmet szerezte meg, ez egy óriási dolog volt. Én azt hiszem, hogy a fiatalok előtt is és mindenki előtt példa lehet a küzdőszelleme, koncentráltsága - hangsúlyozta Tóth Sándor, a KOPP Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója.

Márton Anita a döntő után úgy fogalmazott, hogy most már teljes az éremgyűjteménye, hiszen eddig csak világbajnokságon nem szerzett medált.

–Az volt a célom, hogy érmet szerezzek itt kint a világbajnokságon. Ez sikerült is. Az országos csúcs elmaradt, de úgy gondolom ilyen időjárási körülmények között ez megbocsátható - nyilatkozta telefonon Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club világbajnoki ezüstérmes súlylökője.

Márton Anita a magyar atlétika 13. érmét szerezte meg szabadtéri világbajnokságon. A világbajnoki-bronzérmes gátfutó, Dr. Baji Balázs volt a második, aki a súlylökőnek gratulált az edzője után.

–A klub a család jelleget erősíti a versenyzők körében, és Anita ennek nagy mozgatórugója. Én azt hiszem, hogy szerencsés is abban, hogy a kezdetektől – amikor ő elkezdte a világversenyekre kvalifikálni magát –akkor soha nem egyedül volt ott ezeken a klubból - emelete ki Czeglédi Katalin, a KOPP Békéscsabai Atlétikai Club marketingvezetője.

A magyarországi küldöttség első két dobogós helyezését békéscsabai sportolók érték el.

További programok »

FEL