Atlétika: A 2017-hez hasonló sikerek elérése a cél Békéscsabán

Történelmi év volt a tavalyi, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club fennállása óta az egyik legeseménydúsabb és legeredményesebb esztendő zárta – értékelt az egyesület ügyvezető igazgatója csütörtökön, sajtótájékoztatón.

Tóth Sándor szerint ez azzal magyarázható, hogy tíz válogatott sportolót adott Békéscsaba a sportágnak az elmúlt évben, valamint az is mérvadó volt, hogy Márton Anita világbajnoki ezüst-, míg dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmet szerzett Londonban. Emellett az egyesület ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: sportolóik a hazai tornákon huszonöt aranyat gyűjtöttek, a hazai és nemzetközi megmérettetéseken összesen ötvenhét éremnél állt meg a számláló.

– A klub történelmében a legeredményesebb és legjobb évet tudhatjuk magunk mögött. Márton Anita a fedettpályás Európa-bajnokságot könnyedén megnyerte, majd a világbajnokságról is ezüstéremmel tért haza, valamint Baji Balázs – aki már sajnos a Budapest Honvédhoz igazolt – világbajnoki bronzérme rendkívül nagy sikernek számít. Kiemelném még a fiatalok közül az ifjúsági olimpiai ezüstérmes Apáti Bencét, aki előtt ebben az évben nagy feladatok állnak – fogalmazott Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója.

Az eseményen a klub elnöke már arról beszélt, hogy szeretnének a tavalyi évhez hasonlóan eredményekben gazdag 2018-as esztendőt.

– Szeretnénk az idei esztendőt is olyan sikeresen zárni, mint a tavalyit. Márton Anitát továbbra is szeretnénk a dobogó legfelső fokán látni, valamint a feltörekvő fiatalokat szeretnénk abban segíteni, hogy minél sikeresebben zárják az évet – emelte ki dr. Ferenczi Attila.

A világbajnok ezüstérmes súlylökő az eseményen azt mondta: a tavalyi évben az Európa-bajnoki cím megvédése volt a cél és a világtornán is a dobogón szeretett volna végezni, ez pedig sikerült.

– Úgy érzem a tavalyi évem sikeres volt, a kitűzött céljaimat sikerült véghez vinnem. 2018-ban is két fő versenyem lesz, ezúttal a fedettpályás világbajnokságon és a szabadtéri Európa bajnokságon veszek majd részt. Már tavaly novemberben elkezdtük az alapozó időszakot a 2018-as tornákra, ennek lassan vége és elkezdünk készülni a téli fedett pályás versenyszezonra. A hangsúlyt ugyanúgy az erőre és a technikai munkára helyeztük épp úgy, mint az előző években – ecsetelte Márton Anita.

 

 

Az esemény végén a klub egyik szponzora, az AutoMobil Körös Kft. márkakereskedés vezetője hivatalosan is átadta Márton Anitának az új autója kulcsát.

– Örülünk, hogy a cégünk nagy hangsúlyt tud fektetni a sport támogatására. Márton Anitának, most hivatalosan is átadtuk az általunk biztosított új autóját.  A megállapodás egy évre szól, de reméljük ez jó kiindulást jelenthet a hosszú távú együttműködésre. Kívánjuk Anitának, hogy sok balesetmentes kilométert tegyen meg új autójával – tette hozzá Hegedűs Sándor.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,