Atlétika: Két csabai aranyérem a fedett ob-n

2020. február 24. 12:08 | behir

Márton Anita súlylökésben, Kovács Barbara pedig 3000 méteres gyaloglásban diadalmaskodott a fedettpályás atlétikai országos bajnokságon, Budapesten. A békéscsabai születésű Baji Balázs sérülése után visszatérve a 2. helyen végzett 60 méter gáton.

A jelenkor első számú magyar női atlétájának, a fedettpályás világbajnok, olimpiai bronzérmes súlylökő Márton Anitának ezúttal nem ment olyan jól, mint a szezon korábbi részében, nem tudott 18 méter felé jutni, ám 17,86 méteres dobásával is biztosan nyert.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club olimpikon gyaloglója, Kovács Barbara magabiztosan, 10 másodperces előnnyel győzte le egyik legnagyobb hazai riválisát, Récsei Ritát.

A csabai klub versenyzői közül Zahorán Adrienn 800 méteren a 8., Erős Eszter rúdugrásban a 14. helyen végzett.

Az egyik legjobban várt számban, férfi 60 m gáton is a papírforma érvényesült, Szűcs Valdó legyőzte Baji Balázst. A 24 éves Szűcs idén gyakorlatilag versenyről versenyre megjavította egyéni csúcsát, ezúttal ismét faragott belőle és 7.56 másodperces ideje mindössze három századra van Baji 2017-es országos csúcsától. A vb-bronzérmes Baji, aki egy hete tért vissza sérüléséből egyéves kihagyás után, 7.90 mp-cel szerezte meg az ob ezüstérmét.

 

Forrás: MTI

 

FEL