Atlétika: Márton Anita nyerte az első aranyat az augusztusi vb helyszínén

2023. július 7. 18:41 | Kovács Dávid

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club olimpiai bronzérmes versenyzője diszkoszvetésben győzött a 128. atlétikai országos bajnokságon, amely az augusztusi világbajnokság tesztviadala a Nemzeti Atlétikai Központban.

Márton Anita kiegészítő számában, diszkoszvetésben megdobta szezonbeli legjobbját, ezzel nyert. A csabai klub kklasszisa 54.73 méteres teljesítménnyel zárt. Mögötte Kerekes Dóra (53.18) lett a második, Váradi Krisztina (45.34) pedig a harmadik helyen végzett.

Az olimpiai bronzérmes súlylökő elmondta, nem ez a fő száma, idén egyetlen egyszer dobott diszkoszt.

– Ahogy súlylökésben haladunk előre, az hozza magával a diszkosz eredményt is. Kicsit jobb dobás is benne lehetett volna, de nem sikerült egybe sem beletalálnom. Holnap is mindenképp a bajnoki cím a cél, jó lenne ismét 18 méter felett lökni, ami újra egy szezoncsúcsot jelentene – értékelt az atlétikai szövetség hivatalos oldalán.

Az országos bajnokság szombaton folytatódik a Nemzeti Atlétikai Központban.

További programok »

Sport

Újra előnyben a BRSE a bajnoki negyeddöntőben – galériával

A Swietelsky-Békéscsaba 3–0-ra nyert az UTE ellen a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén, vasárnap este. Tóth Gábor együttese így ismét vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. A találkozót Boskó Ágnes, a vendégek feladójának súlyos sérülése árnyékolta be.
2024. február 25. 20:06
FEL