Letették a kézjegyüket a világklasszis csabai sportolók

A 2017-es sportév a KOPP Békéscsabai Atlétikai Clubnak Márton Anita és Baji Balázs révén újabb, a magyar atlétika történetében is felejthetetlen sikereket hozott. Az egyesület és a Csabagyöngye Kulturális Központ együttműködésének köszönhetően most a kézjegyüket is letették a város egy olyan pontján, ahol sokan megfordulnak a hétköznapokban. A két békéscsabai világklasszis tenyeréről készült kézlenyomatokat csütörtökön leplezték le.

Még 2016. december 31-én a Békéscsabai Szilveszteri Futógálán örökítették meg Márton Anita és Baji Balázs kézlenyomatát. A sportolók 2017-es londoni világbajnoki szereplése után döntött úgy a klub vezetése, hogy egy, az érdeklődők számára is elérhető helyen, Békéscsaba központjában, a Csabagyöngyében egy dicsőségfalon helyezzék el azokat.

– Nagyon jól esett ez a gesztus, ami azt mutatja, hogy a mi eredményeink és a mi sikerünk milyen sokat számít Békéscsaba városának és az itt élő embereknek. Nagyon megható volt és nagyon boldog vagyok, hogy ennyi szeretetet kapunk – emelte ki Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó. Hozzátette: teljesen mindegy hol él a jövőben, mindig békéscsabaiként gondol majd magára, hiszen itt nőtt fel, és itt lett világbajnoki érmes versenyző.

Az esemény másik fontos mozzanataként Márton Anita, illetve edzője, Eperjesi László bejelentette, hogy 2020. december 31-ig meghosszabbítja szerződését a KOPP Békéscsabai Atlétikai Clubbal.

– Az egyesülettől rengeteg segítséget és támogatást kaptam az elmúlt években. Egy nagyon jól működő klub a békéscsabai, így nem is volt kérdés, hogy újra itt írjak alá – hangsúlyozta Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő.

A békéscsabai atlétikai klub nevében Tóth Sándor ügyvezető igazgató, Márton Anita és Eperjesi László edző csütörtökön ünnepélyes keretek között írta alá a szerződést.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,