Világbajnokkal edzettek a fiatal békéscsabai atléták

2018. augusztus 28. 13:55 | Szabó Rita

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club nyárbúcsúztató táborában a gyerekek olimpikonok és válogatott atléták segítségével ismerkedhettek meg a sportág alapjaival. Az augusztus 27-én kezdődő egyhetes tábor második napján a legkisebbeket Márton Anita világbajnok súlylökő vezette be a dobás világába. 

 

 

Immár 18 éve tartja meg hagyományos nyár végi táborát az Kopp Békéscsabai Atlétikai Club. A vezetőség évekkel ezelőtt indította el azt a kezdeményezést, melynek ötletét a saját nevelésű atlétáik adták. Így annak idején az újítás részeként a tábor programjába bevonták a klub profi sportolóit is,  azzal a céllal, hogy megkönnyítsék az utánpótlás-nevelést és toborzást – árulta el Czeglédi Katalin, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club marketing vezetője.

A kezdeményezés sikerét bizonyítja, hogy a gyerekek  egy-egy ilyen alkalommal alig várják a találkozást a világversenyeken szereplő atlétákkal. Ilyenkor kíváncsiak és sokat kérdeznek a sportágról is, valamint a programelemnek köszönhetően a tábor is vonzóbb a fiatalok körében, hiszen ilyenkor teljesen más élményeket szereznek, mint a többi programon – tette hozzá Czeglédi Katalin.

 

 

A keddi alkalmon Márton Anita kezdetnek a klasszikus helyből lökést, és a keresztlépéses lökést ismertette fiatal közönségével, majd nehezebb elemként bemutatta a csúszó- és forgótechnikát, de a súlylökés történetéről is mesélt az atléta növendékeknek.

– Úgy gondolom, hogy profi sportolóként ez az egyik fő feladatom. Nemcsak az eredményeimmel kell büszkeséget hoznom a klubnak és Békéscsabának, hanem kötelességem az is, hogy a gyerekekkel megismertessem a sportágat,  illetve az, hogy egészséges életmódra neveljük őket – emelte ki Márton Anita. A világbajnok lábsérülése miatt a teljes idei szezont kihagyta, de úgy néz ki, hogy szépen javul az állapota.

– Lassan haladok előre. Egyelőre úgy néz ki, hogy a fájdalom teljesen megszűnt és folytatom az edzéseket – nyilatkozta a sportoló a rehabilitációjáról.

 

 

A táborozó gyerekek elmondása szerint igazán jó élmény volt közelebbről megismerni világklasszist, nemcsak a televízióból szemlélni munkásságát.  A fiatal atléták örültek a lehetőségnek, hogy profi sportoló foglalkozhatott velük.

A tábornak nincs vége, a hét további részében is számos játékos sportprogram vár a gyerekre, többek közt túrázás, kalandpark, de a nyár utolsó pillanatait kihasználva a strandra is kilátogatnak.

 

További programok »

FEL