Atlétika: Folyamatos és kiemelt támogatás az élsportolóknak

2018. április 5. 17:34 | Horváth Szabolcs

Komoly fizikai és pszichés terhelés, sokszor emberfeletti teljesítmények és sporttörténeti sikerek. Márton Anita és Gregor László, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzői folyamatosan azon dolgoznak, hogy dicsőséget szerezzenek Békéscsabának és az egész országnak. A klub vezetősége és a város ismét kiemelt támogatásáról biztosította az élsportolókat a Veszely Csárdában rendezett sajtóreggelin.

Dr. Ferenczi Attila klubelnök elmondta, a sport minden válfaját támogatni kell. A kiemelt támogatást pedig biztosítani kell azoknak az élsportolóknak, akik időről időre nyerik a világversenyeket és folyamatosan komoly terhelésnek vannak kitéve.

- Barátilag, társként, szakmailag és anyagilag is segíteni kell a sportolóinkat, hiszen rengeteg utazással, edzőtáborozással és versenyzéssel jár ez az életforma. A sport sem olcsó, számos költséggel jár, ehhez pedig hozzá kell járulni, szponzorokat kell találni és segíteni kell őket abban, hogy el tudják érni az emberi teljesítőképesség határát feszegető teljesítményeket - emelte ki a klub elnöke.

Ehhez kell egy olyan háttér, olyan klub, ami szakmailag tudja támogatja a sporttörténelmi sikereket elérő sportolókat, mint például Márton Anitát, aki olimpiai bronzérmes és most már világbajnok is - tette hozzá dr. Ferenczi Attila. A csabai atléta elmondta, a fő cél a 2020-as olimpia, de addig még sok van hátra.

- Most éppen egy újabb felkészülési ciklusban vagyunk, ez adja meg a nyári versenyek alapját, nemsokára edzőtáborba utazunk Montenegróba. A ciklus lezárásaként két bemelegítő versenyünk is lesz. Májusban kezdem meg a szabadtéri versenyszezont, 12-én már Sanghajban versenyzek a Gyémánt Liga első állomásán - fogalmazott a fedettpályás világbajnok súlylökő.

Gregor László hosszútávfutó is folyamatosan gyártja a sikereket. A közelmúltbeli mérlege: öt hét alatt öt aranyérem. Eközben azt is hozzátette: sima verseny nem létezik.

- A 10 ezer méteres országos bajnokság lesz a következő fontos verseny, de addig lesz még három viadal. Eléggé be vagyok táblázva, sok versenyem van, de szerencsére bírom. Most a forma is elég jó. Bízom benne, hogy ezek is jól fognak majd sikerülni - latolgatta az esélyeket a csabaiak többszörös magyar bajnok kiválósága.

Az egyesület marketing vezetője szerint a versenyzők szakmai támogatásán, felkészítésén túl kiemelten fontosak a klub szervezésében megvalósuló megmérettetések, mint például a belvárosba évről évre visszatérő a gyalogló verseny.

- Augusztusban lesz az Európa-bajnokság Berlinben és jövőre újra világbajnokság. Mindkét viadalra kvalifikálhatják magukat a versenyzők itt, Békéscsabán. Ennek megfelelően újra várunk holland, kínai, amerikai és svájci versenyzőket is - mondta el Czeglédi Katalin.

Herzceg Tamás miután köszöntötte Márton Anitát, elmondta, hogy egy alapítvány létrehozásán dolgozik, amivel az élsportolók felkészülését lehet majd támogatni. Az országgyűlési képviselőjelölttől már érkezett is egy 200 ezer forintos felajánlás erre a célra.

- Ahhoz, hogy a versenyzők ilyen teljesítményt tudjanak nyújtani, jó körülmények kellenek. Ennek pedig ára van, ezért úgy gondolom, hogy nemcsak a piaci szereplőknek, az önkormányzatnak és az államnak célszerű támogatni az élsportot, hanem aki tudja, magánszemélyként is segítheti az atlétákat - nyilatkozta az országgyűlési képviselőjelölt.

Természetesen Békéscsaba városa is folyamatosan áldoz a sport támogatására, ami éves szinten közel 250 millió forintot tesz ki - emelte ki a klubelnök. Hozzátette: ez a jövőben is így lesz, mert egy-egy siker példát mutat és továbbviszi a város jó hírét.

 

 

 

További programok »

FEL