Atlétika: Ismét Pósteleken startolt a Mezei Magyar Liga

2018. október 28. 14:13 | behir.hu

Negyedik alkalommal kezdődik Békéscsabán az öt versenyből álló Mezei Magyar Liga sorozat. Az első állomás ezúttal is a Pósteleki Parkerdő volt. A felnőtteknél Kovács Benjamin és Böhm Lilla győzött.

 

 

A délelőtti programban először a legfiatalabbak álltak rajthoz, akik igazi futóidőben mérhették össze tudásukat és akaraterejüket, miközben a terep nehézségeivel is meg kellett küzdeniük. A viadalon az abszolút/felnőtt, junior – az ifjúsági és a serdülő, újonc futamok mellett amatőröknek is rendeztek versenyeket. Tóth Sándor, a csabai klub ügyvezetője elárulta, ezúttal a hazaiak szempontjából nem a legideálisabb időpontban jött ez a verseny. A mesteredző elmondta, hogy Apáti Bence a napokban érkezett haza az ifjúsági olimpiáról, ahol ráadásul betegséggel küzdött, Pavuk Tíra ezúttal nem állt rajthoz, míg Gregor László iskolai és munkahelyi elfoglaltságai miatt nem a legjobb formában várta a viadalt, aki végül nem is tudott győzni.

A férfiak 7 km-es versenyszámában a tavalyi mezei sorozat összetett győztese, a csabaiak egyik élversenyzője ezúttal a harmadik helyen ért célba. A győzelmet az idei 10 000 méteres pályabajnok Kovács Benjamin szerezte meg (19:43 p), megelőzve a párizsi diák mezei VB-n aranyérmes Palkovits Istvánt (19:47 p).

 

A férfiaknál Kovács Benjamin állhatott a dobogó tetejére (Fotó: Kovács Dénes)

 

A nők 6 km-es távján az előző liga-sorozatban második Böhm Lilla volt a leggyorsabb (19:45 p) a 10 km-es utcai OB-n ezüstérmes Pataki Anna (19:53 p) és a legutóbbi sorozatban összetett első Kószás Kriszta előtt (20:12 p).

A Mezei futó Magyar Liga 2018/2019 sorozat következő helyszíne a Veszprém mellett található Nemesvámos lesz.

 

További programok »

FEL