Festői környezetben, csabai sikerekkel kezdődött a mezei liga - galéria

2017. október 21. 17:07 | Kovács Dávid

A kolbász mellett a mozgás is helyet kapott a megyeszékhely hétvégi programjában. Békéscsabán, Pósteleken rendezték az Országos Mezei Magyar Liga 1. fordulóját. A hölgyek hat kilométeres viadalát Tóth Lili Anna nyerte, míg a férfiak hét kilométeres versenyében Gregor László győzött.

Festői környezetben kezdődött az öt versenyből álló 2017-18-as Mezei futó Magyar Liga sorozat. A megmérettetésre a különböző korcsoportokban összesen száznegyven igazolt atlétát neveztek a szakosztályok. A felnőtt, illetve junior élvonal Magyar Liga küzdelmeire – többek között Gregor Lászlóval, Juhász Balázzsal, Kószás Krisztával, Böhm Lillával, Tóth Lili Annával és Pavuk Tirával az élen több, mint ötven nevezés érkezett. A programot amatőr és gyalogló verseny is színesítette.

- Öt versenyből álló sorozatról van szó, minden megmérettetésen pontokat gyűjtenek a versenyzők. A felnőtt mezőnyben a legjobbak pénzdíjazásban részesülnek, de a győzelem és a sportsiker is legalább ennyire fontos a fiatalabb korosztályoknál is. Nagy öröm számunkra, hogy a kisebbeknél is nagyon sok nevezés érkezett, előzetesen nem számítottunk erre. Mellettük odafigyeltünk az amatőrökre is, akik naponta futnak, mozognak és próbálják az egészségüket megőrizni – fogalmazott Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezetője.

A nők hat kilométeres számában az 1998-as születésű Tóth Lili Anna (Bp. Honvéd) magabiztosan, negyven másodperces különbséggel győzött klubtársa, Böhm Lilla előtt. A férfiaknál ennél egy kicsit szorosabb volt a küzdelem, de Pápai Márton (DSC-SI) nem tudta megakadályozni Gregor Lászlót a hazai győzelemben.

- Nagyon jól éreztem magam, szerencsére éppen ideális futóidő volt. A verseny korai szakaszában el tudtam lépni és el tudtam dönteni az első hely kérdését. Az utolsó körre egy kicsit visszavettem, csak arra koncentráltam, hogy megtartsam a vezetést – értékelt a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője.

A junioroknál a legjobb békéscsabai, Pavuk Tíra harmadik lett, győzött Mógor Boglárka (Bp. Honvéd). A fiúknál ugyanebben a korosztályban Palkovits István diadalmaskodott (KARC), a hazaiak közül Szabó Áron a hatodik pozíciót csípte el. Nem Gregor Lászlóé volt az egyetlen hazai siker, az ifjúsági korosztályban Apáti Bence hét másodperccel gyűrte le Felber Balázst (VEDAC).

- Tavaly hidegebb volt, most nagyon kellemes időben futhattunk, a pálya is nagyon jó volt. Az őszi felkészülés megfelelően sikerült, örülök, hogy jól kezdtem ezt a versenysorozatot. Ez mindig egy erőnléti, állóképesség fejlesztő verseny, úgyhogy ez egy jó előkészítés a jövő évi feladatokra – mondta el az EYOF-ezüstérmes Apáti Bence.

A sorozat november 11-én Szekszárdon folytatódik, majd Nemesvámos és Gödöllő után 2018. március 17-én Kecskeméten rendezik a mezei futó országos bajnokságot.

 

 

További programok »

Sport

Megyei hajléktalan sportnapot rendeztek Békéscsabán

Megyei sportnapot szervezett kedden a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ a hajléktalanok számára. Az öt versenyszámból álló megmérettetés elsősorban a közösségépítésről és a megyében működő hajléktalanokat ellátó intézmények tapasztalatcseréjéről szólt.
16:55
FEL