Márton Anita felkészülését segíti a város

2019. március 29. 16:28 | Szabó Rita

A megyeszékhely önkormányzata, az olimpiai bronzérmes súlylökő Márton Anita, valamint a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club három oldalú megállapodást kötött pénteken. A szerződés egy hétmillió forintos támogatásról szólt, amely a dobóatléta jövőbeni felkészülését és versenyzését segíti. 

 

 

Békéscsaba közgyűlése egy hónappal ezelőtt döntött Márton Anita támogatásáról, ezzel is kifejezve azt, hogy a város büszke a sportolóra. Dr. Ferenci Attila a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club elnöke az aláírás előtt megosztotta gondolatait Márton Anita sportteljesítményével kapcsolatban. Büszkeségét fejezte ki az olimpiai bronzérmes és fedettpályás világbajnok súlylökő teljesítménye miatt, majd megköszönte a városvezetés hozzáállását a támogatást illetően. Dr. Ferenczi Attila hangsúlyozta: a városi sportélet fejlődéséhez kellenek az olyan húzónevek, mint Márton Anita.

 

Fotó: Kugyelka Attila

 

A három oldalú megállapodás egyik partnere az atlétikai klub volt. Az egyesület ügyvezetője elmondta: örömmel fogadták az egyedülálló támogatást.

– Ez a megállapodás az odafigyelést jelenti a klubra, az atlétikára és természetesen Anitára. Nemcsak Anita, hanem a fiatalabb sportolóink felkészülését, versenyeztetését is segíti ez az összeg. Remélhetőleg ezáltal jobban tudjuk támogatni a fiatal tehetségek kibontakozását, és a jövőben több olyan versenyző is lesz, mint Anita - fogalmazott Tóth Sándor a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezetője.

A város polgármestere az eseményen hangsúlyozta: a hozzájárulás egyedülálló, ugyanis korábban nem volt példa arra, hogy egy sportoló támogatását külön szerepeltessék a város költségvetésébe.

 

Fotó: Kugyelka Attila

 

– Önállóan szerepeltetjük a költségvetésben Márton Anita versenyzésének a támogatását. Valóban, eddig nem volt példa ilyenre az elmúlt időszakban. 7 millió forinttal segíti a város Anita érmei számának növelését, hírnevének erősítését. Bízunk abban, hogy ez a három oldalú megállapodás segíti az atlétikai klubot és segíti Márton Anitát is - tájékoztatott Szarvas Péter.

Az olimpiai bronzérmes és fedettpályás világbajnok súlylökő örömmel fogadta a megkeresést. Márton Anita kiemelte: megtiszteltetésnek tartja, hogy Békéscsaba önkormányzata segíti munkáját.

– Mindig jól jön, ha a felkészülésemet támogatják, hiszen nagyon sokat kell utaznom mind versenyekre, mind edzőtáborokba, ami az egyesületnek nagyon nagy költségeket jelent.  A támogatásnak köszönhetően sokkal nyugodtabb, könnyebb felkészülésnek nézhetünk elébe - beszélt a jövőt illetően a sportoló.

A dobóatléta a Glasgow-i Európa-bajnoki bronzérem után a dohai világbajnokságra, valamint a tokiói olimpiai kvalifikációra készül.

 

További programok »

FEL