Huszonhat ország, egy cél - Nemzetközi összefogás a diáksportért

2017. szeptember 29. 16:55 | Szabó Rita

Huszonhat országban több mint kétmillióan, közte 300 ezer magyar tanuló sportolt az Európai Diáksport Napján. A kezdeményezéshez Békés megyében több mint 30 intézmény csatlakozott. Békéscsabán a világbajnoki bronzérmes gátfutóval, dr. Baji Balázzsal mozoghattak az Andrássy Gyula gimnázium diákjai.

A program a hazai Magyar Diáksport Napja elnevezésű kezdeményezésből nőtte ki magát nemzetközi eseménnyé. A rendezvényhez Békés megyében több mint 30 intézmény csatlakozott. Az európai sportnap kiemelt programja a 2017 méteres futás volt. Békéscsabán Baji Balázzsal közösen teljesíthették a távot a fiatalok.

Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere elmondta, hogy különösen büszke  arra, hogy az Európai Diáksport Napja alkalmából a három kiemelt magyarországi helyszín egyike Békéscsaba és ezen belül az Andrássy Gyula gimnázium.

 

 

A diákok örömmel fogadták a kezdeményezést.

- Egyre kevesebb időnk van a sportra. Rengeteg óránk van és sokszor már energiánk nincs kimenni és mozogni így délutánonként. Szerintem igazán jók ezek a kezdeményezések főleg, hogy híres emberekkel, mint Baji Balázs, - aki az iskolánkhoz erősen kapcsolódik - próbálják népszerűsíteni a sportot. Ezzel talán több embert és jobban tudnak motiválni a sportra - árulta el Csaba Nikolett.

Szeptember 29-én egész Európában egyszerre mozogtak a diákok két órán keresztül egy szabadon választott sportprogramon. Komáromi István, az Andrássy Gyula gimnázium intézményvezetője elmondta, ezen a napon négy pályán futnak, labdáznak és különbözőbb ügyességi sportot végeznek a diákok.

 

 

Dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó elmondta: örömmel tért vissza egykori iskolájába, az emlékek mellett eredményeivel példát is szeretne állítani a fiatalság számára.

- Nagyon jól tudom, hogy mennyire fontos a sport, hiszen egész életemet meghatározta a sport. Nagyon bízom benne, hogy az én példámat követve sokan elkezdenek sportolni, ennek nagyon örülnék, és nagyon megtisztelő is lenne. Ha már valamennyit tudok segíteni, akár pár jó szóval, vagy azzal, hogy itt vagyok, akkor már úgy gondolom, hogy megérte az egész - fogalmazott a sportoló.

A Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Rádics Balázs kiemelte: a program fő célja, hogy a mozgás örömével népszerűsítsék a sportot, valamint, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód fontosságára.

 

 

További programok »

Itthon

FEL