Sporttudományos konferenciát rendeztek Békéscsabán

2023. szeptember 15. 17:40 | Vincze Attila

Második alkalommal rendezték meg a Békéscsabai Nemzetközi Sporttudományos Konferenciát pénteken, a Röplabda Akadémián. Az eseményen résztvevők ezúttal is számos szakmai előadást és tudományos értekezést hallgathattak meg.

A találkozót Baji Balázs békéscsabai származású világbajnoki bronzérmes gátfutó, a Nemzeti Sportügynökség Zrt. sportszakmai és sportstratégiai vezérigazgató-helyettese nyitotta meg. Mint fogalmazott, az a cél, hogy Magyarország ne csak sportnemzet legyen, hanem sportoló nemzetté váljon. 

– Talán soha nem volt ennyire fontos és aktuális annak a hirdetése, hogy az emberek mindennapjainak részévé váljon a testmozgás, ezáltal lépéseket téve egy kiegyensúlyozottabb és egészségesebb nemzet irányába. Ennek természetesen egy apró, de annál fontosabb része a versenysport is – mondta.

Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke kiemelte, hogy a Magyar Röplabda Szövetséggel közösen szervezett konferencia immár igazodási pont a sporttudományokkal foglalkozó hazai rendezvények sorában.

– Nívós előadók jöttek Békéscsabára, példaképek, akik a saját területük legjobbjai. Az a célunk, hogy szellemi muníciót adjunk, mivel rengeteg edző, klubvezető, sportszakember számos sportágból érkezett a városba és a mottónk az, hogy legyünk jobbak, mint amilyenek tegnap voltunk, ebben szeretnénk motivációt, inspirációt adni a hallgatóknak – részletezte.

A megnyitón beszédet mondott Békéscsaba polgármestere is. Szarvas Péter hangsúlyozta, hogy a közelmúltban véget ért budapesti atlétikai világbajnokság is rámutatott arra, hogy a magyarok különösen elkötelezettek a sport iránt, nincs ez másképp Békéscsabán sem.

– Békéscsaba készen áll arra, hogy a magyar sportot, a piros-fehér-zöld színeket segítse. Ha már az atlétikai vb-t szóba hoztam, négy békéscsabai atléta volt a magyar csapatban, természetesen szurkoltunk, örültünk nekik és remélem, hogy nemcsak a csabai atlétika, hanem a többi sportág is fejlődni, bővülni tud majd a jövőben – jegyezte meg.

A konferencia további részében több hazai sporttudománnyal foglalkozó szakember, egykori sportoló, illetve sportvezető tartott szakmai előadásokat az érdeklődők számára.

 

Galéria

További programok »

FEL