Augusztus közepére elkészül a Százszorszép ovi energetikai fejlesztése

2019. július 12. 08:47 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Több mint 85 millió forint pályázati forrásból és 23 millió forint önkormányzati önerőből teljesen megújul a békéscsabai Százszorszép óvoda. A kivitelező cég augusztus közepére befejezi a munkálatokat.

Az új ablakok már a helyükön vannak. Az energetikai fejlesztés a Százszorszép Művészeti Bázisóvodában április elején a nyílászárók cseréjével kezdődött. A munka egyszerre mindig csak két csoportszobában folyt, ilyenkor az odajáró gyerekeket a másik négy csoportba osztották szét, az intézmény működése így zavartalan volt.

Jelenleg már vakolják azokat a falakat, amelyeken elkészült a szigetelés. A kivitelező a négy hetes nyári szünetre időzítette az olyan nagyobb munkálatokat, mint a vakolás, a festés, a teljes akadálymentesítés, a homlokzat- és tetőszigetelés, valamint a napelemek telepítése és a fűtés korszerűsítése.

 

 

– Ahogy a munkák előrehaladnak, úgy naponta tervezzük újra az elképzeléseinket, és arra törekszünk, hogy minél kevesebbet vegyenek ebből észre a gyerekek és a szülők. Emellett fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan tájékoztassuk a szülőket is. Ezzel együtt bízunk benne, hogy amikor nyitunk, akkor már a munkások nem az udvaron lesznek, hanem csak az utcafront felől dolgoznak majd, és minél hamarabb befejeződik a munka – mondta el Kócsi Sándorné. Az óvoda vezetője hozzátette: az energetikai fejlesztésnek köszönhetően az intézmény működési kiadása jelentősen csökken a jövőben.

– A Százszorszép Művészeti Bázis Óvoda energetikai korszerűsítése is a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból valósul meg több mint 85 millió forint pályázati forrásból. Nagyon fontos megemlíteni, hogy ez a kivitelezési munka azért valósulhat meg, mert Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése további 23 millió forint önerővel járult hozzá a munkák elvégzéséhez – hangsúlyozta dr. Sóda Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője.

A kivitelező cég a tervek szerin augusztus közepére elkészül a fejlesztéssel.

A fejlesztés TOP-6.5.1-16-BC1-2017-00004, A Békéscsaba, Orosházi út 2. (Mackó Kuckó Óvoda) és a Békéscsaba, Wlassics sétány 4/1. szám alatti (Százszorszép Művészeti Bázisóvoda) önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése projekt keretében valósul meg.

 

 

 

Galéria

 

 

 

További programok »

FEL