Új, üzleti funkciót kap az Andrássy út 38. alatti épület

2020. augusztus 31. 14:29 | D. Nagy Bence

Hétfőn ünnepélyes keretek között adták át az energetikai korszerűsítésen átesett Andrássy út 38. alatti épületet Békéscsabán. A megújult ingatlant üzleti célú hasznosításra adják ki.

A hétfői átadón Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere elmondta, hogy a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak tekintetében kiemelten fontosak az ingatlanok energetikáját korszerűsítő, így a fogyasztást csökkentő projektek.

A Fövenyes utca 1. és az Andrássy út 38. alatti önkormányzati ingatlanok teljes energetikai korszerűsítésen estek át, a projekt költségvetése 139,5 millió forint volt.

– Az összegből több mint 67 millió forint jutott a Fövenyes utcai idősek otthona felújítására,  valamivel több mint 72 millió forint pedig az Andrássy úti projektre – mondta el Vass Csaba, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. műszaki főmunkatársa. Hozzátette, hogy a korszerűsítési munkák a nyílászárókat, a fűtést és a homlokzatot célozták, emellett elkészült a tetőfödém szigetelése is.

 

Galéria

 

A nagy múltú épületben legutóbb ifjúsági központ működött, a szervezet a munkálatok megkezdése előtt elhagyta az ingatlant. Az ingatlant üzleti célú hasznosításra adták ki, a felhívásra egy nemzetközi pénzügyi befektetőcsoport jelentkezett.

– Az épület több mint 500 négyzetméter bérbe adható alapterülettel rendelkezik. A csoport a hasznosíható ingatlan nagyjából egyharmadnyi részét, 178 négyzetméter bérelt ki – emelte ki Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója. Hangsúlyozta, hogy egy jó nevű bérlő más vállalatok részére is vonzerőt képvisel, de emellett folyamatosan promotálják az ingatlant.

A beruházás a TOP-6.5.1-16-BC1-2017-00010 AZONOSÍTÓSZÁMÚ „A BÉKÉSCSABA, FÖVENYES UTCA 1. ÉS A BÉKÉSCSABA, ANDRÁSSY ÚT 38. SZÁM ALATTI ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE” CÍMŰ PROJEKT KERETÉBEN valósult meg.

További programok »

Itthon

Okos eszközök uralma – digitális önvédelem, tudatosság az internet birodalmában

A Mathius Corvinus Collegium (MCC) soron következő békéscsabai előadásán górcső alá vették a digitális világ térnyerését. Az előadásban kiemelték, hogy az internet miként szippantja be a gyerekeket és a felnőtteket, akik ezáltal elvesztik kapcsolatukat a valósággal. Az előadók hangsúlyozták a digitális önvédelem megvalósítását, illetve azt, hogy miként is lehet elhárítani az internet káros hatásait.
2023. március 28. 18:02
FEL