Új, üzleti funkciót kap az Andrássy út 38. alatti épület

2020. augusztus 31. 14:29 | D. Nagy Bence

Hétfőn ünnepélyes keretek között adták át az energetikai korszerűsítésen átesett Andrássy út 38. alatti épületet Békéscsabán. A megújult ingatlant üzleti célú hasznosításra adják ki.

A hétfői átadón Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere elmondta, hogy a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak tekintetében kiemelten fontosak az ingatlanok energetikáját korszerűsítő, így a fogyasztást csökkentő projektek.

A Fövenyes utca 1. és az Andrássy út 38. alatti önkormányzati ingatlanok teljes energetikai korszerűsítésen estek át, a projekt költségvetése 139,5 millió forint volt.

– Az összegből több mint 67 millió forint jutott a Fövenyes utcai idősek otthona felújítására,  valamivel több mint 72 millió forint pedig az Andrássy úti projektre – mondta el Vass Csaba, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. műszaki főmunkatársa. Hozzátette, hogy a korszerűsítési munkák a nyílászárókat, a fűtést és a homlokzatot célozták, emellett elkészült a tetőfödém szigetelése is.

 

Galéria

 

A nagy múltú épületben legutóbb ifjúsági központ működött, a szervezet a munkálatok megkezdése előtt elhagyta az ingatlant. Az ingatlant üzleti célú hasznosításra adták ki, a felhívásra egy nemzetközi pénzügyi befektetőcsoport jelentkezett.

– Az épület több mint 500 négyzetméter bérbe adható alapterülettel rendelkezik. A csoport a hasznosíható ingatlan nagyjából egyharmadnyi részét, 178 négyzetméter bérelt ki – emelte ki Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója. Hangsúlyozta, hogy egy jó nevű bérlő más vállalatok részére is vonzerőt képvisel, de emellett folyamatosan promotálják az ingatlant.

A beruházás a TOP-6.5.1-16-BC1-2017-00010 AZONOSÍTÓSZÁMÚ „A BÉKÉSCSABA, FÖVENYES UTCA 1. ÉS A BÉKÉSCSABA, ANDRÁSSY ÚT 38. SZÁM ALATTI ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE” CÍMŰ PROJEKT KERETÉBEN valósult meg.

További programok »

Itthon

Szentmisével ünnepelték a kunágotai Szent Imre-templom 150. évfordulóját

A kunágotai római katolikus templomot 1870. november 5-én szentelték fel. Az isten háza tavaly volt 150 éves, de a járvány miatt egészen eddig nem volt lehetőség ezt szentmisével megünnepelni. A leromlott állapotú templom európai uniós forrásból, közel 45 millió forintból kívülről és belülről is megújult az évfordulóra, ezzel tovább szolgálhatja a községet.
16:01
FEL