Ártatlan vagy tapasztalt – Martin Wanda kiállítása a múzeumban

2020. szeptember 23. 14:32 | behir

A Canon magyarországi nagykövete, a békéscsabai kötődésű, Junior Prima Díjas fotóművész, Martin Wanda kiállítását láthatják az érdeklődők rövidesen a Munkácsy Mihály Múzeumban. A kiállítást szeptember 24-én, 17 órakor nyitja meg Beck Zoltán, a 30Y zenekar frontembere.

A békéscsabai születésű, Londonban élő Martin Wanda fotóművész, a Canon rendkívül sikeres magyarországi márkanagykövete, a városhoz kötődő fiatal művészek egyik legtehetségesebbje.

A Munkácsy Mihály Múzeum Az ártatlanság és a tapasztalás dalai – Martin Wanda fotóművész címmel rendezi meg Wanda első önálló békéscsabai kiállítását, hogy megismertesse közönségével az alkotó nagyfokú szociális érzékenységet tükröző fotóművészeti alkotásokat: a világot bejárt Szeretők/Lovers című sorozatot és az Éjszakák képeit, valamint betekintést engedjen az alkalmazott fotográfiai munkásságának érdekes tárgycsoportjaiba.

A tárlaton szerepel egy kollekció kiváló divatfotóiból és a zenészeket, előadóművészeket ábrázoló sorozataival is találkozhatnak az érdeklődők (Zara Larsson, Sean Lennon, Eagles of Death Metal, Temples és a The Horrors együttesek, Sergei Polunin balett táncos).

Martin Wanda 1991. január 14-én született Békéscsabán. A békéscsabai Andrássy Gyula Gimnáziumban tett érettségi után az Eötvös Loránd Tudományegyetem filmelmélet, filmtörténet és esztétika szakán, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia szakán szerzett diplomát. A mesterszakot a London College of Fashion divatfotográfia szakán végezte el.

Az utóbbi években a Vogue, a Numero, a Wonderland, az i-D vagy a Hunger magazinok, a divatmárkák közül pedig a Burberry, Marc Jacobs, Dior vagy Louis Vuitton felkérését fogadta el.

 

Az ártatlanság és a tapasztalás dalai – Martin Wanda fotóművész / Meghívó Forrás: Munkácsy Mihály Múzeum

 

A Munkácsy Mihály Múzeum kiállítása a Canon Hungaria Kft. szakmai támogatásának köszönhetően valósult meg. A kiállított fotók Canon Arizona 1380 GT nyomtatón készültek a Békéscsabai Szakképzési Centrum tannyomdájában.

Forrás: Gyarmati Gabriella művészettörténész / Munkácsy Mihály Múzeum

 

 

További programok »

FEL