Áprilisban programkavalkád várja az érdeklődőket a Lencsési Közösségi Házban

2024. április 15. 16:14 | Fajó Attila

Mintegy 100, művelődési, képzési és egészségmegőrző programot rendez meg a Lencsési Közösségi Ház, április hónapban. Ezen a héten közel 27 eseménynek ad majd otthont a kulturális intézmény.

– Áprilisban igen sok és sokféle pogrammal várjuk az érdeklődőket. Egészségnapok címmel mentális és testi egészségünket megőrző és ápoló foglalkozásokat rendezünk. A nemrégiben indult Közéleti Teaházunk következő vendége dr. Szabó Mihály neurológus lesz. Dr. Kerekes Attila mesterjelölt jóvoltából Sakk Klub alakul közösségi házunkban és az idén alakult szabadegyetemünk havi előadásainak sorában pedig "20 éve történt – az európai unió bővítése, területi és etnikai problémák Európában" címmel Komáromi István történelemtanár és nyugalmazott iskolaigazgató ad majd elő az érdeklődő hallgatóknak – összegezte az április eseményeket Takács Péter, a közösségi ház vezetője. 

 

 

– A közösségi ház életében több mint egy évtizedes hagyomány már, hogy József Attila születésnapján – április 11-én – fejet hajtunk a Lencsési úti szobránál – így tettünk idénk is. Egyrészt, mert a Lencsésinek József Attila lakótelep a hivatalos neve, illetve a magyar költészet egyik nagy géniuszának tartjuk Petőfi, Babits, és Ady mellett – fogalmazott a kulturális intézmény vezetője. 

 

 

Új művelődő közösség is alakult a közösségi házban, sakk klub, melynek első alkalmáról itt adtunk híradást. Az alakuló összejövetelen először Takács Péter beszélt a klub előéletéről. Elmondta, korábban szintén dr. Kerekes Attila vezetésével többször is szerveztek sakk szimultánt. Miután a játék egyre több érdeklődőt vonzott, felmerült a klubalapítás ötlete. Természetesen elmaradhatatlanok a klasszikusnak mondható úti beszámolók, melyet a Lencsési Közösségi Ház hagyományszerűen őríz és éltet. Legutóbb Puskás Tamás, a Márvány Fotóműhely vezetőségi tagja tartott élményeiről előadást, melyet párizsi utazása során szerzett. 

Most vasárnap délelőtt pedig Lencsési Kupa elnevezéssel asztalitenisz bajnokságot rendeznek a sport kedvelőinek, férfi és női kategóriában.

További programok »

Kultúra

Kamarakiállítás Gyóni Géza munkásságáról

A Munkácsy Mihály Múzeum legújabb időszaki kiállítása a Békéscsabához szorosan kötődő Gyóni Géza munkásságát a költő személyes tárgyai mellett korabeli dokumentumok és fényképritkaságok segítségével mutatja be a látogatóközönségnek. 
2024. május 29. 17:08
FEL