Megalakult a Lencsési Közösségi Ház Sakk klubja

2024. április 9. 18:30 | Such Tamás

Áprilisban mintegy száz programmal várja a Lencsési Közösségi Ház nemcsak a lencsésieket. Közben az eseménykavalkád kellős közepén egy újabb lába nőtt az intézménynek: hétfőn este, dr. Kerekes Attila mesterjelölt vezetésével megalakult a sakk klub.

Az alakuló összejövetelen először Takács Péter beszélt a klub előéletéről. Elmondta, korábban szintén dr. Kerekes Attila vezetésével többször is szerveztek sakk szimultánt. Miután a játék egyre több érdeklődőt vonzott, felmerült a klubalapítás ötlete.

 

Kerekes Attila és Takács Péter – Fotó: Such Tamás / behir.hu

 

A hétfői programra egy négygenerációs, közel húsz fő érkezett – majd’ dupla annyian, mint ahogy a szervezők megálmodták. Az első elképzelés szerint a tagok havonta egyszer találkoznának, amelyet nyomban fölülírtak, és a kéthetenkénti alkalmakban egyeztek meg.

Azt követően dr. Kerekes Attila a korábbi békéscsabai sakkéletről mesélt; végül néhányan meccseltek is egymással.

***

 

Galéria

 

Dr. Kerekes Attila a rendezvény előtt elmesélte, a középiskolai pályaválasztásánál mérlegelnie kellett, hogy a polgári vagy a sportolói pályát választaja.

„Úgy gondoltam, csak akkor érdemes csinálni, ha nagyon jó leszek. Nyilván egy gyerek világbajnok akar lenni, de hamar felismertem, annyi tehetség nem szorult belém, hogy profi legyek” – vallotta meg.

A mesterjelöltséggel kapcsolatban megemlítette, elvileg bármikor lehetne mester az ember, de akkor komoly versenyeken kell elindulnia.

„Az az igazság – húzta alá –, hogy az én koromban az agy már nem úgy működik, mint húszévesen; mondhatni a szinten tartás is a cél.”

 

További programok »

FEL