A munkáltatók és a munkavállalók sikeres egymásra találása a cél

2018. november 21. 15:50 | Kovács Andrea

A járási és megyei foglalkoztatási paktumok együttműködésének célja, hogy a munkáltatók és munkavállalók sikeresen egymásra találjanak és ennek eredményeként minél több embernek sikerüljön tartósan elhelyezkednie. A foglalkoztatási szakemberek annak érdekében szerveztek fórumot, hogy a vállalkozókkal és civil szféra képviselőivel közösen találjanak megoldást az aktuális munkaerőpiaci problémákra.

Az országos helyzetnek megfelelően térségünkben is nőtt a foglalkoztatottság az elmúlt években, de azért Békés megyében még bőven van munkaerő tartalék is – fogalmazott köszöntőjében Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. Nálunk van még lehetőség arra, hogy elhelyezzék azokat, akik jelen pillanatban nincsenek a munkaerőpiacon, de szándékoznak oda be- vagy visszakerülni – fogalmazott, hozzátéve: a paktum fontos feladata, hogy a hátrányos helyzetű társadalmi rétegeknek segítsen abban, hogy kapcsolatot találjanak a nyílt munkaerőpiaci szereplőkkel.

Minden járásnak és a megyének van saját foglalkoztatási paktuma. Ezeket kell összehangolni azért, hogy a legsikeresebben történjen meg a munkaadók és a munkavállalók egymásra találása – hangsúlyozta a Békéscsabai Járási Foglalkoztatási Paktum projektmenedzsere. Opitzerné Tóth Zsanett kiemelte: együttműködésük célja, hogy közösen, szélesebb körben érjék el a helyi szereplőket, legyen szó civil, vállalkozói vagy a közszférában működő szervezetekről. Mint mondta, ez azért nagyon fontos, mert így jobban fel tudják tárni a foglalkoztatási problémákat és hatékonyabban tudnak segíteni a munkavállalóknak, munkáltatóknak.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke, Várfi András tájékoztatása szerint az együttműködés megvalósításra 5,9 milliárd forint áll rendelkezésre. Az európai uniós forrásból megvalósuló programba megyei szinten 3815 munkanélküli vonható be. Várfi András fontosnak nevezte, hogy az álláskeresők mellett az inaktív, alkalmi munkákból élő munkanélkülieket is sikerüljön elhelyezni a 2021 februárjáig tartó együttműködési program eredményeként.

A rendezvény a TOP-6.8.2- 15-BC1- 2016-00001 azonosítószámú, Helyi foglalkoztatási együttműködések Békéscsaba Megyei Jogú Város területén és várostérségében című projekt keretében valósult meg partnerségben a Békés Megyei Önkormányzattal.

További programok »

Európai Uniós fejlesztések

Több mint 1,7 milliárd forintból bővülhet a bicikliút-hálózat Békéscsabán

Többek között egy kerékpárút felújítási pályázat benyújtásáról döntött a békéscsabai önkormányzat még februárban. Az 1 milliárd 760 millió forintos, 100 százalékban támogatott projekt 10 helyszínt érintene, és elsősorban a kerékpárút-hálózat bővítését, javítását foglalja magában.
2024. április 1. 10:21
FEL