A cél az elsődleges munkaerő-piacra való visszavezetés

2018. február 28. 15:52 | Papp Ádám Sándor

Fontos az embereket tájékoztatni arról, hogy milyen lehetőségeik vannak, valamint az, hogy minél többen kerüljenek vissza az elsődleges munkaerő-piacra - fogalmazott Opitzerné Tóth Zsanett. A projektmenedzser a munkaerő-piaci szolgáltatásokról, valamint a Békéscsabai Paktum Irodáról tartott előadásában beszélt. 

A Békéscsabai Járási Foglalkoztatási Paktum céljai között szerepel az álláskeresők és inaktívak, különösen az  alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítása, munkahelyi elhelyezkedésének támogatása. Fontosnak tartják azt is, hogy a közfoglalkoztatásból minél többen kerüljenek át a nyílt munkaerő-piacra - hangsúlyozta Opitzerné Tóth Zsanett.

-A projektben nyújtott szolgáltatásainkkal szeretnénk segíteni abban, hogy könnyebb legyen feltérképezni az álláslehetőségeket, az emberek megismerjék a hatékony álláskeresési technikákat. Továbbá az is rendkívül fontos számunkra, hogy az állásinterjúk sikeresek legyen és erre is fel tudjuk készíteni a résztvevőket. Szeretnénk azt is elérni, hogy hosszú távon megmaradjanak az emberek a nyílt munkaerő-piacon - fogalmazott a projektmenedzser.

A projekt megvalósítója a Civil Szervezetek Szövetsége, amely 2005 óta végez munkaerő-piaci szolgáltatásokat. Mint mondták: fontosnak érzik azt, hogy széleskörű tájékoztatást adjanak a megye lakosságának.

-Jelenleg Békéscsaba Megyei Jogú Város egyik Terület és Településfejlesztési Operatív programjában konzorciumi partnerként szervezetünk is bekapcsolódott. Munkaerő-piaci témában előadásokat, illetve egyéni tanácsadásokat tartunk. Úgy gondoljuk, hogy a hozzánk forduló városi lakosság, illetve megyei lakosság számára mindenféleképpen széleskörű segítségnyújtást és tájékoztatást tudunk nyújtani - hangsúlyozta Szatmáry Júlia, a Civil Szervezetek Szövetségének szakmai vezetője.

A rendezvény a TOP-6.9.1-15-BC1-2016-00001 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

 

 

További programok »

FEL