A biztos bent maradás a cél a Békéscsabai Előre NKSE-nél

2020. július 14. 13:31 | Hidvégi Dávid

Elkezdte a felkészülést az új idényre a Békéscsabai Előre NKSE női kézilabda csapata. Az NB I-es klubnál a nyár folyamán jelentős változások történtek. A lilák játékoskerete lecserélődött, illetve új vezetőedzővel vágnak neki a következő szezonnak.

Az előző bajnokság a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt, a Békéscsabai Előre NKSE a hazai szövetség döntésének értelmében megőrizhette első osztályú tagságát. Az Előrétől kilenc alapember is távozott és hét új játékos érkezett, köztük a horvát balátlövő, Tena Petika, aki az előző szezonban Kisvárdán szerepelt.

– Amikor megérkeztem, nagy örömmel fogadtak a csapattársaim. Nagyon jól érzem magam az együttesnél. Szerintem fiatal társaság vagyunk, de sokat fejlődhetünk a szezon során. Sokra vihetjük a bajnokságban – fogalmazott.

A csapat kerete egyébként még nem végleges. A szakmai stáb és a szurkolók még számíthatnak erősítésekre az átigazolási időszak lezárásáig. A lilák kapus poszton is megújulnak: a tavalyi együttesből Csizmadia Fanni maradt, Szabó Dóra Debrecenből, míg Mistina Kitty Székesfehérvárról érkezett az Előréhez. Utóbbi hálóőr csabai nevelésű, de junior korában a családjával Balatonalmádiba költözött.

– Nagyon fiatalok vagyunk, ami szerintem pozitív, mert korban egészen közel állunk egymáshoz. Ezért nagyon sok közös témánk van, nagyon jónak tartom a csapatot, a hangulat nagyon jó. Az alapozás végére kiderül, hogy ki mennyit tud és mennyit akar fejlődni – emelte ki Mistina Kitty.

 

 

A csapat új vezetőedzővel kezdte el a felkészülést, aki legutóbb a Debrecen másodedzője volt. Vida Gergő elmondta, hogy először a játékosok fizikális állapotát mérték fel, de már a labda is előkerült, hogy a játékosok mihamarabb visszaszokjanak a kézilabdához. Hozzátette: kilenc, tíz edzőmérkőzést szeretne lekötni a felkészülési időszakra. A csabaiak végig itthon készülnek majd, nem mennek edzőtáborba.

– A reális cél mindenképpen a stabil bent maradás, illetve a játékosok egyéni fejlődése, ami majd segíti a csapat fejlődését is. Ebben nagyon bízom, hiszen a csapatunk lehet a legfejlődőképesebb az NB I-ben már csak az átlagéletkoránál fogva is. Ezt mindenképpen szeretnénk kihasználni – hangsúlyozta a szakvezető.

A klub pénteken bejelentette, hogy az egyik játékos koronavírus-tesztje pozitív lett, ezért ő házikaranténba vonult. A csapat folytathatja a felkészülést, mivel a fertőzött kézilabdázó visszatérésekor nem érintkezett az Előre többi játékosával. A klubvezetés abban bízik, hogy a tavalyinál sikeresebb lesz az idei szezonjuk.

– Egy rendkívül fiatal, ám lelkes csapat állt össze, nagyrészt tehetséges, békéscsabai fiatalokból, akikkel az a célunk, hogy a tizedik hely környékén tudjuk majd lezárni a szezont. Úgy gondolom, hogy ha figyelembe vesszük a közvetlen riválisaink játék erejét, akkor erre minden esélyünk megvan, ám ehhez nagyon fontos az, hogy mindenki kihozza magából azt, amire képes – mondta Paláncz György, a klub elnöke.

 

Galéria

 

További programok »

FEL