Beköltöztek, de műszaki probléma miatt még nem játszhatnak a sportcsarnokban

2020. november 19. 15:55 | Hidvégi Dávid

Ugyan a héten már beköltözött a Békéscsabai Előre NKSE a felújított városi sportcsarnokba, mégsem rendezheti meg ott a következő hazai bajnoki mérkőzését. Az első edzések után ugyanis egy műszaki probléma merült fel a játéktérrel kapcsolatban, amelynek kijavításáig nem lehet mérkőzést rendezni az arénában.

Az idei bajnoki kiírásban már másodjára fordult elő, hogy a Békéscsabai Előre NKSE teljes csapatának karanténba kellett vonulnia, miután igazolt koronavírus fertőzött játékost regisztráltak a keretben. Az NB I-es együttes végül múlt szombaton újrakezdhette a csoportos edzéseket, majd beköltözhetett az elkészült városi sportcsarnokba.

– Elkezdtük az edzéseket szombat este, előtte teszteltünk. Minden rendben volt, így csak negatív tesztet produkáló játékosokkal kezdtük el a tréningeket. Készülünk a Siófok elleni mérkőzésre. Ugyan vannak betegeink és sérültjeink, de még pont megvan az a létszám, amivel kötelező kiállnunk – mondta a csapat vezetőedzője, Vida Gergő.

A klub elnöke hangsúlyozta: a szakmai stáb és a kézilabdázók már nagyon várták azt, hogy visszatérjenek a létesítménybe. Paláncz György kiemelte: tervezik a csapat megerősítését újabb játékosokkal, de a koronavírus-járvány miatt nemcsak az Előre, hanem az egész bajnokság nehézségekkel küzd. Egyelőre a legnagyobb segítséget Tamara Radojevic szerződtetése jelenti, aki legutóbb Kisvárdán teljesített remek idényt.

– Egy rendkívül modern, korszerű sportcsarnokba tudtunk visszajönni, ami nagyon fontos volt már, hiszen az egyesületünknek itt találhatók az irodái, az öltözők, illetve azok a raktárak és szertárak, amelyekből dolgozunk. Az elmúlt hónapokban, a felújítás alatt más helyszíneken kellett megoldanunk a felkészülést. Ez a szétszort lét nem volt túl kedvező – fogalmazott a klubvezető.

 

 

A felújított aréna azonban még nem debütálhat tétmérkőzésen, mivel az első használatba vétel után műszaki probléma adódott a játéktérrel. Ennek kapcsán a Békéscsabai Médiacentrum Kft. megkereste a városvezetést.

– Használat közben derülnek ki azok az erősségek, illetve gyengeségek, amelyekre reagálni kell. Most elsősorban a műszaki problémákra kell megoldást talánunk, gond merült fel a küzdőtérrel kapcsolatban. Egyeztetések és vizsgálatok folynak az ügyben, hogy mit lehet tenni, hogyan lehet orvosolni a felmerült problémát – árulta el Varga Tamás alpolgármester.

Azt egyelőrenem nem lehet tudni, hogy a felmerült problémát mikorra javítják ki. A Békéscsabai Előre NKSE ezért végül nem vasárnap, hanem egy nappal korábban lép pályára a Siófoki KC ellen, a találkozónak az Evangélikus Sportcsarnok ad otthont. Az összecsapást szombaton 17 órától élőben közvetítjük a 7.Tv-n és a behir.hu online felületein, de ha esetleg újabb fertőzött játékosokat találnának egyik vagy másik oldalon, akkor elmaradhat a mérkőzés.

További programok »

FEL