Újra üzemelhet a felújított Békéscsabai Városi Sportcsarnok - galériával

2020. november 12. 18:11 | Vincze Attila

Elkészült a városi sportcsarnok felújítása Békéscsabán. A kivitelező átadta a modernizált létesítményt az üzemeltető önkormányzatnak, így hamarosan a sportolók birtokba vehetik az épületet. A felújított sportcsarnokban először a békéscsabai röplabdacsapat játszhat majd november 21-én.

A csabai sportélet eddigi legnagyobb beruházása idén januárban kezdődött el, az idejétmúlt létesítményt a Sportok Háza programban mintegy 900 millió forintból renoválták. Mára szinte teljes pompájában csodálhatjuk meg a megújult sportlétesítményt. Az idelátogató szurkolók a legszembetűnőbb változásokat a pályán és környékén láthatják, hiszen kicserélték a padlószerkezetet, modern parkettaburkolatot kapott a létesítmény, de új a teljes világítási rendszer, így már jobban megfelel majd a tévés közvetítéseknek.

Marik Tibor, a Modern Városok Program Sportberuházásokért felelős vezetője a helyszíni sajtóbejáráson elmondta, hogy teljesen megújultak a lelátók, új székeket helyeztek ki, új hang és fénytechnikát szereltek be, illetve egy kb. 30 négyzetméteres eredményjelző táblát is kiraktak a csarnok falára. De nem csak a küzdőtér ment át hatalmas változáson.

- A sportcsarnok teljes belső tere megújult, voltak olyan szállodai funkciók, melyek korábban is jelen voltak a létesítményben, a felújítással egy majdnem három csillagos szállodai színvonalat értünk el a szobák kialakítása során, összesen 20 darab ilyen szobát hoztunk létre - hangsúlyozta.

Marik Tibor beszélt arról is, hogy a konditeremnek helyet adó részt áthelyezték és modernizálták. Kialakítottak továbbá egy sajtószobát és egy VIP helyiséget is. A bejáratnál pedig új recepció és váróterem fogadja a szurkolókat és az üzleti partnereket. A beruházással a csabai sportolók, illetve sportkedvelők régi vágya valósulhatott meg.

- A röplabda és a kézilabda sportág is méltó helyet fog kapni ebben a csarnokban, az edzések, a mérkőzések magas színvonalon zajlanak majd, és a szurkolók, illetve az idelátogatók is egy komfortosabb, teljeskörűbb kiszolgálást kapnak, tökéletes hangzással, látvánnyal, kijelzővel - fogalmazott Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere.

Hozzátette, hogy a beruházásból lényegében már csak néhány bútor és eszköz beszerzése van hátra. A megújult létesítményben a tervek szerint először a békéscsabai röplabda csapat játszhat majd zárt kapus meccset november 21-én. A kialakult járványhelyzet miatt a hivatalos átadót egyelőre még nem tudni pontosan mikor tarthatják majd meg.

 

Galéria

FEL