Hétfőn kezdték el a városi sportcsarnok parkettájának javítását

2022. január 7. 15:10 | Papp Ádám Sándor

Januárban javítják a 2021-ben felújított és használatba vett Békéscsabai Városi Sportcsarnok küzdőterének padlóját. Az üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta: a parkettát kiemelt figyelemmel takarították, azonban a mosófolyadék a felület rései közé szivárogva felnyomta a padlót.

A szakemberek január 3-án hétfőn kezdték el a parketta javítását: először felcsiszolják a pályát, majd újravonalazzák és több rétegben lakkozzák a küzdőteret. Erre azért van szükség, mert hézagossá vált a parketta, amely sérülésveszélyessé vált a sportolók számára.

– A parketta balesetveszélyessége, a sérülések kockázata megvolt, de szerencsére nem történt probléma. A felmosást követő néhány órán belül a parketta visszahúzódott, viszont rövid távon is károsíthatta volna a padló szerkezetét – fogalmazott Paláncz György, a Békéscsabai Előre NKSE elnöke.

Az üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a sportcsarnok küzdőterét kiemelt figyelemmel takarították, azonban a mosófolyadék a parketta rései közé szivárogva felnyomta a felületet.

– Miután lerakták a parkettát nem volt utólagos lakkozás. Csak a gyári lakkozás van rajta és azok a rések, ahogy lerakták a parkettát, megmaradtak. Amikor kisebb volt a páratartalom, vagy hűvösebb volt, akkor ezek a rések nőttek, amikor melegebb volt akkor csökkentek, de mindenképpen megmaradtak. Ahogy takarítottuk a kűzdőteret a vegyszer beszivárgott a résekbe, így felületi púposodást okozott a parkettánál – emelte ki Kozma János.

A békéscsabai röplabdázók és kézilabdázók az új bajnoki szezon kezdetével vették rendszeres használatba a sportcsarnok küzdőterét. A klubok az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján javasolták a városvezetésnek a parketta megerősítését – ismertette Békéscsaba alpolgármestere.

– A felújítás a hosszútávú fenntarthatóság, a biztonságos működtetés érdekében történik és ezzel a parketta élettartamát is meg lehet növelni. Könnyebben karbantartható lesz a felület és még komfortosabb sporttevékenységet tud majd kiszolgálni így a létesítmény padlózata – mondta Varga Tamás.

A tervek szerint a kivitelező január 21-ére befejezi a felújítást, a sportegyesületek azt követően vehetik újra használatba a létesítményt.

További programok »

FEL