Kiesőjelöltek párharca jön a női kézilabda NB I-ben

2020. október 13. 10:42 | Hidvégi Dávid

Szoros első félidő után magabiztosan nyert a Kisvárda a Békéscsaba otthonában a női kézilabda NB I nyolcadik fordulójában. A még mindig pont nélkül álló csabai csapat legközelebb kedden lép pályára Székesfehérváron. A Fejér megyei együttes hat meccsből csupán két pontot gyűjtött össze.

Az idei első hazai meccsükön az Evangélikus Sportcsarnokban a békéscsabaiak az első félidőben megnehezítették a Kisvárda dolgát, amely a találkozót megelőzően négy lejátszott meccsen mindössze két pontot szerzett a bajnokságban. A csapatok 12-11-es vendég vezetéssel mentek szünetre. A második játékrész már ennél egyértelműbb volt: a hazaiak többet hibáztak támadásban, a szabolcsiak jobban védekeztek és gyors akciókkal folyamatosan növelték a különbséget. A rutinosabb játékosokkal szereplő Kisvárda végül nyolc góllal, 32-24-re megnyerte az összecsapást. Az Előre NKSE kedden az Alba Fehérvár otthonában javíthat.

– Mi sajnos sehol nem lépünk esélyesként pályára, de mindent megteszünk azért, hogy megszerezzük a két pontot. Elsősorban videózással készülünk a Fehérvárra, majd az edzésen gyakorolunk – mondta a kérdésünkre Bucsi Lili, a Békéscsabai Előre NKSE játékosa.

A Székesfehérvár hat lejátszott mérkőzés után a tabella 12. helyét foglalja el, egy győzelem és öt vereség áll a neve mellett. Az Alba Fehérvár KC a tavalyi félbemaradt bajnokságban is ezen a helyen állt, így egyelőre az NB I egyik kiesőjelöltjének számít.

– Edzőváltás történt náluk az elmúlt hetekben, így még nem tudjuk, hogy ez milyen hatással lesz az ellenfelünkre. Nem kezdték jól a szezont, például belefutottak egy vereségbe a NEKA ellen is, amely utána edzőt váltottak. Készülünk belőlük, de már régen nem játszottak mérkőzést, illetve a meccseiekt még az előző edzővel tudták le – fogalmazott Vida Gergő, a csabaiak vezetőedzője. Hozzátette: várja már azt, hogy Tamara Radojevic bevethető legyen, aki az NB I egyik legrutinosabb irányítója.

A Békéscsaba öt lejátszott mérkőzés után még nem szerzett pontot a bajnokságban, jelenleg az utolsó, 14. helyen áll. Habár még sok van hátra nincs egyszerű dolga a stábnak benntartania a csapatot, hiszen rövid a kispad. Az Előre egyelőre egy meccs híján csak idegenben lépett pályára, így ez is nehezítette a helyzetét, de hamarosan elkészül a csapat otthonául szolgáló városi sportcsarnok. Az Alba Fehérvár és az Előre NKSE mérkőzése kedden 18 óra 30 perckor kezdődik a KÖFÉM Sportcsarnokban.

További programok »

Sport

Junior Gokart Challenge - a jövő autóversenyzőit keresik Békéscsabán is

Országos autó-motorsport tehetségkutató programsorozatot indított HUMDA Junior Gokart Challenge néven a 6 és 14 év közötti gyermekek számárára a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. A jelentkezők profi versenygokart-szimulátorokon próbálhatják ki magukat az ország hét városában egy héten keresztül. A szimulátoros kamion ezen a héten Békéscsabán várja az érdeklődőket, ahová szerdán Talmácsi Gábor volt motorversenyző is ellátogatott.
2021. szeptember 22. 18:00
FEL