Kézilabda: Szoros első félidő után magabiztos várdai siker Csabán - galériával

2020. október 9. 20:03 | Kovács Dávid

A K&H női liga 8. fordulójának pénteki mérkőzésén a Kisvárda izgalmas félidőt követően nyolc góllal nyert Békéscsabán.


K&H női kézilabda liga, 8. forduló:
EUBILITY GROUP BÉKÉSCSABAI ENKSE–KISVÁRDA MASTER GOOD SE 24-32 (11-12)
Békéscsaba, játékvezetők: Marton, Szabó.
BÉKÉSCSABA: Csizmadia, Mistina, Szabó D. (kapusok), Agbaba 4, Andróczki 3, Bucsi 3 (2), Csepregi, Fodor-Bottó 1, Giricz 1, Iván 6, Kukely A. 2, Kukely K., Petika 1, Szabó P. 2, Török 1. Edző: Vida Gergő.
KISVÁRDA: Leskóczi, Mátéfi 1, Pásztor (kapusok), Balogh, Bouti, Dombi K., Dombi L. 4, Karnik 3 (1), Mihálffy 2, Milosevic 4, Siska 3, Soltész 2, Szabó N. 8 (2), Termány 1, Udvardi 4, Zavaczki. Edző: Bakó Botond.
Kiállítások: 12, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3.

A csabaiak jobban kezdték a mérkőzést, Szabó Panna az 5. percben 3-2-re alakította az állást. Erre ugyan négy várdai gól volt a válasz, de a házigazda gyorsan reagált és folyamatosan ott volt ellenfele nyomában. Sőt, Iván Emese a 25. percben ki is egyenlített. A szünetben is lehetett volna iksz, azonban Siska Pálma az utolsó másodpercekben betalát, majd a játékvezetők nem adták meg a hazaiak gyors válaszaként érkező távoli bombát (11-12).

 

 

A találkozó a második félidő elején dőlt el: Bakó Botond együttese nyitott védekezésre váltott, az Előre NKSE többet hibázott, a várdaiak pedig gyors ellentámadásokból növelték az előnyüket. Vida Gergőnek már a 40. percben kikérte utolsó idejét, amikor hatgólos hátrányban volt együttese. Ezzel az előnnyel jól gazdálkodott a csabaiakhoz hasonlóan több sérüléssel küzdő Kisvárda. A szabolcsiak győzelme a hajrában már nem volt veszélyben és végül 32-24-gyel szerezték meg a két bajnoki pontot.

A hazaiaknál Iván Emese volt a legeredményesebb hat góllal, de a mezőny legjobbja a vendégek átlövője, a nyolc találatot szerző Szabó Nina volt. A Békéscsaba kedden már újra pályán lesz, ráadásul egy nagyon fontos összecsapáson, az Alba Fehérvár otthonában.

 

Galéria

 

További programok »

FEL