Sérültek ugyan vannak, de terv szerint halad a Békéscsabai ENKSE felkészülése

2020. augusztus 12. 06:51 | Hidvégi Dávid

A felkészülés közepén jár a női kézilabda NB I-ben szereplő Békéscsabai Előre NKSE csapata, amely a hét második felében hazai rendezésű tornán lép pályára az Evangélikus Sportcsarnokban. A lilák a szintén élvonalbeli Boglári Akadémia-SZISE és a másodosztályú Eger ellen lépnek pályára.

Már a labda is előkerült a békéscsabai kézilabdázók edzésein – a lányok jelenleg három csapatos tornára készülnek. A klub utánpótlás válogatott játékosa, Kukely Anna kiemelte: a megmérettetés a gyakorlást szolgálja, illetve azt, hogy az együttes összeszokjon és megtalálja a saját játékstílusát.

– Mindenféleképpen szeretnénk megnyerni a tornát. Közvetlen riválisunkkal is találkozunk, a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Szent István SE közös csapatával, a Boglári Akadémia-SZISE-vel, valamint meghívtuk az Egert is. Utóbbi is egy nagyon jó csapat az NBI/B-ben, fel szeretne jutni, úgyhogy ki-ki meccs lesz mindkettő – mondta a fiatal irányító.

Az együttes vezetőedzője hangsúlyozta, hogy a bajnokságra való felkészülés a terv szerint halad, de volt és van néhány sérültjük. Szabó Pannának korábban eltört az ujja, de már visszatért, Bottó Rózsának a bokája, míg Ivana Mitrovicnak a válla sérült meg. A szerb légiós az alapozást sem kezdhette el.  

– Mindenben fejlődnünk kell, védekezésben, támadásban, lerohanásban és visszarendeződésben is. Teljesen új, fiatalokból álló csapatot építünk. Van egy alapjátékunk, amin még csiszolnunk kell. A páros kapcsolatokra is jobban rá kell éreznie a játékosoknak, ami nem megy egyik napról a másikra. Tehát, amit a felkészülés előtt mondtam, az továbbra is fennáll: minden játékelemben fejlődnünk kell. A torna egy jó felmérő lesz – fogalmazott Vida Gergő.

A szakember értékelte az eddigi felkészülési mérkőzéseket is kiemelve, hogy a csapata mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb teljesítményt nyújtott, amely legutóbb már egy győzelemmel párosult.

 

 

– Véleményem szerint a Debrecen elleni meccsünk még túl korai volt, hiszen az ellenfél egy összeszokottabb és felkészültebb csapat volt. A Mosonmagyaróvár ellen sokkal jobb mérkőzést játszottunk, tele pozitívumokkal. A Vasas ellen már fáradtabb volt a társaság, sok hibát követett el, de már az edzőtábor végén voltunk. Azt gondolom, hogy a Kozármisleny elleni első félidőre lehet alapozni, hiszen 16-9-re vezettünk. A játékosaim elfáradtak, ezért cseréltünk, majd újra erőre kaptunk és simán hoztuk a mérkőzést – mondta Vida Gergő.

A Békéscsaba csütörtökön délután négy órától a Boglári Akadémia és Szent István SE nyáron összevont csapatával játszik az Evangélikus Sportcsarnokban. A két klub májusban jelentette be, hogy stratégiai együttműködést kötött, így a következő idényben az előző, végeredmény nélkül lezárt bajnokságban az NB I-ben kieső helyen álló SZISE, valamint az NB I/B-ben feljutó helyen álló NEKA közös együttessel szerepel. A szerződés értelmében a Szent István SE a versenyeztetésért, a NEKA a képzésért lesz felelős. A Boglári Akadémia-SZISE név onnan ered, hogy az akadémia központja Balatonbogláron van. A lilák szombaton délelőtt tizenegy órától az egri Eszterházy SC ellen lépnek pályára. A meccseken legfeljebb kétszáz szurkoló lehet jelen.

 

Galéria

További programok »

Sport

Nőgyógyászati onkológiai világnap a Mályvavirággal és a BRSE csapatával

Szeptember 20-a tavaly óta a nőgyógyászati onkológiai világnap, melyet az ESGO ENGAGe európai betegszervezetek szövetsége hívott életre. A világnap célja, hogy nemzetközi szinten, összefogással - segítségül hívva a sportot - hívják fel a figyelmet a nőgyógyászati daganatos betegségekre, a megelőzésre, a tünetekre, a kezelés lehetőségeire.
2020. szeptember 20. 14:04
FEL