Dunaújvárosban lép pályára a Békéscsabai Előre NKSE

2021. február 19. 15:35 | Papp Ádám Sándor

A Dunaújváros otthonában folytatja szereplését a női kézilabda NB I-ben a Békéscsabai Előre NKSE szombaton. A csabai kézilabdázók a hétközi kupavereséget követően szeretnének javítani és megszerezni első pontjaikat a bajnokságban.

A lila-fehérek legutóbb kedden léptek pályára az Érd otthonában, a Magyar Kupa negyedik fordulójában. A csabai lányok 34:28 arányban maradtak alul, így búcsúztak a sorozattól. A Békéscsabai Előre NKSE szombaton már a Dunaújvárosi KKA otthonában szerepel. A kupamérkőzésen jól teljesítő, 15 védést bemutató Szabó Dóra elmondta, hogy a védekezésükön javítaniuk kell a bajnoki meccsen, hogy esélyük legyen a pontszerzésre.

– Szerintem ez is egy nagyon kemény mérkőzés lesz, mint az összes eddigi. Az Érd elleni kupameccsből kiindulva remélem, hogy mégjobban összeáll a védekezésünk és a támadójátékunk is gördülékeny lesz – emelte ki az Előre NKSE kapusa.

A Dunaújvárosi KKA a tabella 11. helyét foglalja el 3 győzelemmel és 10 vereséggel. Vida Gergő vezetőedző elmondta: a Dunaújvárost nem szabad leírni jelenlegi helyezésük miatt, hiszen a keret lendületes fiatalokból és rutinos, válogatott játékosokból áll.

– Azt gondolom, hogy a Fejér megyeiek biztosan bent maradnak az NB I-ben a pontjaiknak és teljesítményüknek köszönhetően. Szeretnénk tisztességes mérkőzést játszani velük és fokozatos fejlődést mutatni a hátralévő meccseken. Az Érd ellen láttam pozitívumokat, ezeket megpróbáljuk átvinni a következő mérkőzésre és a hibákat megpróbáljuk kijavítani ebben a két napban – fogalmazott a csabaiak szakvezetője.

A lila-fehéreknél továbbra sem léphet pályára a házi góllövőlista vezetője, Kukely Anna, továbbá a sérült Fodor-Bottó Rózsa és Csepregi Anita betegség miatt hagyja ki a találkozót. A Dunaújvárosi KKA – Békéscsabai Előre NKSE bajnoki mérkőzés szombaton 17 órától kezdődik.

További programok »

FEL