Kézilabda: A csabai lányok itthon tartanák a pontokat a Fehérvár ellen

2021. május 6. 15:27 | Papp Ádám Sándor

Kulcsfontosságú mérkőzés előtt áll a női kézilabda NB I-ben szereplő Békéscsabai Előre NKSE! A csabai lányok pénteken a bajnokság 22. játéknapján a 11. helyezett Fehérvár csapatát fogadják. A viharsarki együttes pontszerzés esetén továbbra is esélyes lehet arra, hogy bennmaradjon az első osztályban.

A Békéscsabai Előre NKSE legutóbb a Kisvárda otthonában szerepelt a hazai pontvadászatban. A csabai lányok 31:20-as vereséget szenvedtek a szabolcsiaktól. A viharsarki együttes pénteken a 11. helyezett Alba Fehérvár KC csapatát fogadja. Szabó Dóráék előtt egy cél lebeghet: a pontszerzés, amellyel fontos lépést tehetnek a bennmaradás felé.

– Nagyon várjuk már ezt a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy a szezon egyik legfontosabb összecsapása következik számunkra. Próbálunk mind a védekezésünkön, mind a támadásunkon javítani, az edzéseken is ennek megfelelően készülünk – mondta a csabaiak hálóőre a behir.hu kérdésére.

A felek január 27-én találkoztak egymással Székesfehérváron. A mérkőzés 35:28-as hazai sikerrel zárult. Vida Gergő elmondta: kemény összecsapásra számít, de mindenképpen szeretnék győzelemmel zárni a találkozót.

– Az edzőváltás után megtáltosodtak. Alappillérük Triscsuk Krisztina, aki egy klasszis játékosnak számít még ennyi idősen is ebben az NB I-ben. Ő meghatározó kulcsfigurája a csapatuknak, de a fehérváriak minden poszton erősek. A szélsőik kiváló formában vannak, balkezes és magas átlövőik vannak, jól cseleznek és a beállósuk is jó. Erős csapatot fogadunk, de mindenképpen szeretnénk nyerni – emelte ki a csabaiak vezetőedzője.

A Békéscsabai Előre NKSE – Alba Fehérvár bajnoki találkozó pénteken 18 órától kezdődik. A mérkőzés hosszú idő után újra látogatható lesz a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók számára. Az összecsapást továbbá élőben közvetítjük a behir.hu közösségi felületein.

További programok »

FEL