Kézilabda: tovább folytatódik a harc az életben maradásért

2021. május 22. 08:43 | Papp Ádám Sándor

A bennmaradás szempontjából létfontosságú mérkőzés vár a női kézilabda NB I-ben szereplő Békéscsabai Előre NKSE csapatára szombaton. A csabai lányok fő célja a siker a Szombathely otthonában, hiszen csak győzelemmel tarthatják életben bennmaradási esélyeiket az első osztályban.

Három forduló van hátra a női kézilabda NB I 2020/21-es idényéből. A Békéscsabai Előre NKSE célja, hogy megőrizze első osztályú tagságát a következő szezonra. Erre továbbra is meg van a lehetőség, miután a csabai lányok legutóbb négygólos győzelmet arattak az Érd ellen. A sikernek köszönhetően 5 pontra vannak a bennmaradást jelentő 12. pozíciótól, amelyet úgy érhetnek el, ha az utolsó három mérkőzésüket megnyerik. A viharsarki együttes a 13. helyezett Szombathely otthonában folytatja a pontvadászatot ezen a hétvégén.

– Egy kemény ellenféllel találkozunk, akik most formailag felfele szálló ágban vannak, hiszen jó mérkőzést játszottak a Vác és a Kisvárda otthonában, utóbbi meccsen a pontszerzés is sikerült nekik. A bajnokság véghajrájában minden találkozó fontos. Ők is az életükért küzdenek úgy, mint mi, de tisztán látszik az is, hogy aki veszít ezen a mérkőzésen az biztosan kiesik az NB I-ből – vélekedett Vida Gergő vezetőedző.

A két együttes március 9-én találkozott egymással az idei kiírásban. A Békéscsabán megrendezett mérkőzést 23:20-ra a hazai együttes nyerte meg. Ezzel a lilák első szezonbeli sikerüket aratták.

– Nagyon sok könnyű gólt kell lőjünk, többet mint nekik. Egy ugyanolyan jó védekezés kell ellenük, mint amilyet akkor nyújtottunk, amikor hazai pályán találkoztunk velük és a kapusteljesítményünk is hasonlóan jónak kell lennie. Ezek elengedhetetlenek lesznek ahhoz, hogy nyerjünk. Mindent megteszünk a győzelemért – emelte ki Mistina Kitty.

A Szombathely – Békéscsabai Előre NKSE bajnoki mérkőzés szombaton 16 órától kezdődik a Haladás Sportkomplexumban.

További programok »

Sport

FEL