Kézilabda: Az Érd ellen is a pontszerzés a cél

2021. május 14. 18:31 | Papp Ádám Sándor

Újabb fontos mérkőzésre készül a Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I 23. játéknapján. A csabai lányok a 10. helyezett Érd együttesét fogadják és ahhoz, hogy megőrizzék első osztályú tagságukat, újabb bajnoki pontra, pontokra van szükségük.

A lilák legutóbb múlt hét pénteken léptek pályára a Városi Sportcsarnokban, idén először nézők előtt. A Békéscsabai Előre NKSE a Fehérvár együttesét fogadta. A hazai együttes az utolsó másodpercekben mentette döntetlenre a mérkőzést. A csabai kézilabdázók a hétvégén a bajnokság 10. helyén álló Érd csapatát fogadják, akik már bebiztosították helyüket jövőre az első osztályban.

– Nagyon fontos lesz a hétvégi mérkőzésünk, hiszen szükségünk van a két pontra a bennmaradáshoz. Szerintem a Fehérvár elleni mérkőzésen a döntetlen nagy löketet ad a csapatnak a folytatásra. Erősek vagyunk, remélem, hogy most hétvégén nyerni tudunk – mondta Giricz Laura a behir.hu kérdésére.

A két együttes legutóbb a bajnokságban találkozott egymással, még márciusban. Akkor a Békéscsaba 5 góllal vezetett a félidőben, de nem tudta megtartani előnyét és 33:30-ra kikapott az Érden megrendezett találkozón.

– Az Érd komplex csapat, kiváló átlövőkkel rendelkeznek és egy az egyben is erősek, ami a támadást illeti. Azt gondolom, hogy a támadásuk az erősebb, mint a védekezésük, de a védekezésükön belül a kapusteljesítmény kiemelkedő is tud lenni. A játék minden elemében erősek, de meg akarjuk nyerni a vasárnapi mérkőzést – emelte ki Vida Gergő vezetőedző.

A Békéscsabai Előre NKSE – Érd bajnoki összecsapás vasárnap 18 órától kezdődik a Városi Sportcsarnokban. A mérkőzést élőben közvetítjük a 7.TV-n, valamint a behir.hu közösségi felületein.

További programok »

Sport

Bora távozik, Szatmári és Uram újra lilában

Bora György négy szezon után elhagyja a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapatát – jelentette be a csabai klub hivatalos oldalán, hétfőn. Az egyesület ezzel párhuzamosan megerősítette a korábban megjelent hírt, mely szerint a korábban két szezont a liláknál töltő Szatmári István ismét a viharsarki csapatban játszik majd. A Vasas pedig közölte, hogy Uram János a következő szezont a csabai gárdánál tölti kölcsönben.
18:37
FEL