Óriási bravúr! Az Előre NKSE idegenben győzte le az El-ben szereplő Siófokot

2023. január 31. 20:09 | Hidvégi Dávid

A 6. helyezett Siófok otthonában folytatta a női kézilabda NB I küzdelmeit a 12 fordulót követően utolsó előtti pozíciót elfoglaló Békéscsabai Előre NKSE kedden. A viharsarki együttes óriásit ment, hiszen a Mosonmagyaróvár ellen aratott siker után, immáron másodjára győzött le egy Európa-ligában szereplő együttest, ráadásul ez volt az első idegenbeli diadala ebben az első osztályú szezonban.

A mérkőzés első gólját a fekete mezes hazai együttes szerezte meg, amikor Debreczeni-Klivinyi Kinga volt a gólszerző a második percben. A Békéscsaba rögtön egyenlíteni tudott az ügyeletes gólvágója, Marija Lanistanin révén, 1-1. A Siófok a kilencedik percben vezetett először két góllal, amikor ismét Debreczeni talált be, 5-3. A 12. percben már három gólos volt a Balaton partiak előnye, ekkor a szlovén válogatott Tamara Mavsar dobott gólt.

A 20. percben még mindig három gól volt a két csapat között, 11-8. A csabai lányok azonban nem adták fel, az első félidő utolsó tíz percében feljavult a védekezésük, Lanistanin pedig szinte minden lövését gólra váltotta. Termány Rita is kiemelkedett a mezőnyből, átlövés góljaival rendre borsot tört a siófokiak orra alá, így volt ez a 24. percben is, amikor a viharsarkiak egyenlítettek, 12-12. A 27. percben először került emberhátrányba a hazai csapat, Mavsar kettő perces kiállításával, amit a vendégeknek sikerült kihasználniuk. Bucsi Lili és Hajtai Vanessza góljaival megfordította az állást a vendég gárda, két góllal 13-15-re vezetett. A Siófok egy hétméteressel szépített, a kiállítás után visszatérő Mavsar értékesítette a büntetőt, így a csapatok 14-15-ös csabai vezetéssel mentek szünetre.

 

A Békéscsaba a második félidőt is uralta, meglepetésre ismét legyőzött egy Európa-ligás csapatot

A Békéscsaba ott folytatta a második félidőt, ahol az elsőt abbahagyta, Lanistanin góljával ismét két góllal vezetett a vendég csapat, 14-16. A Siófok a 35. percben egyenlített, ekkor 16-16 volt az állás, de a 36. percben már ismét két góllal vitt a Csaba, 16-18. Dejana Milosavljev két gyors góljával egyenlítettek a hazaiak, 18-18.

A Siófoknak voltak már meglepő eredményei az NB I-ben, hiszen vereséget szenvedett a Dunaújváros és az MTK otthonában, valamint a kiesés ellen menekülő Budaörs vendégeként 19-19-es döntetlent ért el. Hazai pályán eddig még senki sem tréfálta meg az EHF Európa-ligában szereplő együttest, de ezen a napon Uroš Bregar csapatának nem ment a játék. Ezzel szemben a Békéscsabának annál inkább, hiszen a 47. percben Horváth Gréta góljával már három góllal vezetett, 20-23.

Az utolsó tíz percben végig a Békéscsaba irányított, bár a Siófok többször is felzárkózott két gólra, így volt ez az 55. percben is, 24-26. A legnagyobb különbség a 58. percben volt a két együttes között, amikor egy pillanatra a négy góllal, 25-29-re vezetett. Ugyanebben a percben az Előre emberhátrányba került, Mayer Szabina kiállítása miatt, a játékosnak már ez volt a harmadik kettő perce, ezért piros lappal végleg kiszállt a mérkőzésből. A meccs végkimenetelét ez már nem befolyásolta, a Békéscsabai Előre NKSE óriási bravúrral, 27-29-re győzőtt egy El-ben szereplő csapat otthonában. Papp Bálint lányai ebben az idényben már másodjára győztek le egy Európa-ligában játszó csapatot, hiszen decemberben hazai pályán 29-24-es sikert arattak az akkor 4. helyen álló Mosonmagyaróvár ellen. A lilák először győztek idegeben a szezon során, jelenleg 6 ponttal a 12. helyen állnak.

A kedd esti diadal még kulcsfontosságú lehet a végelszámolásnál, hiszen az Előre NKSE a bennmaradásért harcol. A Békéscsaba legközelebb február 11-én lép pályára az NB I-ben, akkor a Dunaújváros látogat a Viharsarokba.

További programok »

FEL