Nagy lépést tett előre a bennmaradásért a Békéscsaba - siker a NEKA ellen

2023. március 11. 21:51 | Hidvégi Dávid

Az első osztályban való bennmaradás szempontjából fontos mérkőzést nyert meg szombaton este a Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I 17. fordulójában. Papp Bálint együttese az egyik közvetlen riválisát a NEKA-t fogadta.

A csabai klub és a Mályvavirág Alapítvány együttműködésének részeként a hazai játékosok az erre alkalomra készített lila pólóban melegítettek a NEKA elleni összecsapás előtt. A két szervezet 2018 óta a nőnaphoz legközelebb eső békéscsabai összecsapáson hangsúlyozza a rendszeres szűrővizsgálat és a védőoltás fontosságát. Papp Bálint két alapemberére továbbra sem számíthatott, hiszen Szabó Dóra és Kukely Klára sérülés miatt csak a lelátóról figyelhette a találkozót.

A mérkőzést megelőzően bajnokságban 10 ponttal még bennmaradást érő 12. helyen állt a Békéscsaba, míg ellenfele, a NEKA a 14. pozíciót foglalta el 3 egységgel. Az összecsapást Bohus Bea piros mezes tanítványai kezdték jobban, hiszen az 5. percben már 3-0-ra vezettek, ekkor Varga Emília volt eredményes. A vendégek vezetőedzőjét nem kell bemutatni Békéscsabán, hiszen itt született, egykor pedig játékosa és vezetőedzője volt a viharsarki gárdának. Mayer Szabina két góljával a hazaiak a 7. percben felzárkóztak (2-3), de a döntetlen állásra egészen a 13. percig kellett várni, ekkor Marija Lanistanin góljával 4-4-et mutatott az eredményjelző. A nagyobb változás a 19. perctől következett be a mérkőzésen, hiszen ekkor Gyimesi Kitti góljával már a csabaiak vezettek (8-7). A hazaiak lendülete egészen a félidő végéig kitartott, így négygólos viharsarki előnnyel, 16-12-es állással mentek szünetre a csapatok.

 

 

A vendégek kapust cseréltek a második játékrészre, Wéninger Alexa helyén Zaj Klára folytatta. A NEKA megpróbált visszajönni a meccsbe, a 35. percben Varga sikeres büntetőjével felzárkózott két gólra. Mayerék azonban nem kímélték ellenfelüket, igyekeztek nagyobbra nyitni az ollót a két csapat között. A 41. percben Hajtai Vanessza még mindig százszázalékos volt, hiszen a negyedik lövése is utat talált a kapuba, ekkor 21-16 volt az állás. A legnagyobb különbség az 59. perc elején volt a csapatok között, ekkor hét góllal 26-19-re vezettek a csabaiak. A vendégek végül faragtak a hátrányukból, de így is ötgólos vereséget szenvedtek, hiszen 26-21-re a Békéscsaba győzött. 

A Békéscsaba fontos lépést tett a bennmaradás felé, hiszen győzelmével már hat pont előnyre tett szert a 13. helyen álló Érddel szemben, ráadásul a Pest megyeiek vereséget szenvedtek Kisvárdán ebben a fordulóban. Az Előre 12 pontjával feljött a tabella 10. helyére, vele pontazonosságban a Dunaújváros és a Budaörs áll a 11.-12. helyen.

 

Galéria

További programok »

Sport

Három napig versengtek az ifjú párbajtőrözők a Csaba Kupán

Három napig versengtek az ifjú párbajtőrözők Békéscsabán, miután a hétvégén az Alföld Vívó Akadémia ismét megrendezte a Csaba Kupát. A már nagy hagyományoknak örvendő megmérettetés egyben emlékverseny is, amellyel a klub tiszteletét fejezi két elhunyt vívómestere, Csetneki István és Hajtman János előtt.
06:37
FEL