Kézilabda: A szezon feléhez közeledve még várat magára az első hazai győzelem

2024. január 4. 13:48 | Hidvégi Dávid

A szezon feléhez közelítve a 12. helyen áll a Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I-ben. Az együttes idegenben már két fontos győzelmet aratott, de hazai közönség előtt még nem tudta megszerezni szezonbeli első sikerét.

Nyártól új vezetőedző, Rácz Sándor vette át a Békéscsabai Előre NKSE irányítását. A szakembernek nem volt egyszerű dolga, ugyanis a bajnokság első két fordulójában a Győr és a Ferencváros ellen lépett pályára a csapat: a lilák mindkét találkozón vereséget szenvedtek. A Békéscsaba szeptember 15-én idegenben, az Alba Fehérvár ellen aratta első győzelmét. Az együttes hazai pályán még nyeretlen, ráadásul két előzetesen nyerhetőnek ítélt összecsapáson, a Vasas és a Dunaújváros ellen is kikapott a városi sportcsarnokban.

– Akadtak hullámvölgyeink, volt, amikor nagyon szép játékot mutattunk és bravúros két pontokat is szereztünk, de volt két olyan hazai meccsünk, amiket nem sikerült megnyernünk. Ezen a bajnokság második felében mindenképpen szeretnénk javítani és itthon minél több meccset meg szeretnénk nyerni – mondta Horváth Gréta, az együttes szélsője.

Rácz Sándor csapata a decemberi bajnoki szünet előtt a NEKA legyőzésével, valamint az MTK elleni döntetlennel szerzett pontot a bajnokságban. A Békéscsaba a Magyar Kupában még versenyben van, az Orosháza legyőzésével bejutott a 4. fordulóba.

– Felemásan alakult eddig az év, valamivel nagyon megvagyok elégedve, valamivel pedig nem. Volt itthon két mérkőzésünk, amiket nem lett volna szabad elbukni, de abban a periódusban több sérült játékosunk volt, ami kihatott az eredményre – emelte ki a vezetőedző.

A Békéscsaba idén először január 6-án a Magyar Kupában lép pályára. Az együttes a Dunaújváros otthonában harcolhatja ki a legjobb nyolc közé jutást.

További programok »

Sport

Labdarúgás: A Békéscsaba kiütéssel nyerte az Előrék csatáját

Újabb hazai mérkőzés következett a listavezető Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában, ezúttal a 6. helyen álló BKV Előre látogatott a Viharsarokba. A fővárosiak két vereségből érkeztek Békéscsabára, míg a hazaiak jó formában voltak, hiszen az elmúlt négy mérkőzésüket megnyerték és ebben a naptári évben még nem is szenvedtek vereséget.
2024. április 21. 19:16
FEL