Utolsó hazai meccsére készül a Békéscsabai Előre NKSE

2023. november 17. 19:20 | Hidvégi Dávid

Közvetlen riválisát fogadja hazai pályán a Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I-ben. A 13. helyen álló lilák ellenfele a 12. pozíciót elfoglaló MTK lesz szombat este.

A Békéscsabai Előre NKSE az idei szezonban még nem győzött hazai pályán. Rácz Sándor csapata eddig nyolc mérkőzést játszott a bajnokságban, két sikerét idegenben, az Alba Fehérvár és a NEKA ellen szerezte. Az együttes így jelenleg 4 ponttal a 13. helyen áll.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a két sérült játékosuk is visszatért, akik az utolsó Dunaújváros elleni meccsen nagyon jó százalékkal lőttek. Nagyon remélem, hogy a 2023-as év utolsó hazai mérkőzésén két ponttal leszünk gazdagabbak és azt is, hogy nagyon sok szurkoló látogat majd ki a mérkőzésre – mondta Mayer Szabina, a csapat beállója.

Az MTK szintén 4 pontot szerzett a bajnokságban. A fővárosiak az előző fordulóban, hazai pályán a Dunaújváros ellen szerezték meg idei első bajnoki győzelmüket, addig öt vereség mellett mindössze két döntetlen állt a nevük mellett.

– Múlt héten játszottunk egy nagyon jó meccset Mosonmagyaróvárott, kár, hogy elbuktuk, mert az 52. percig volt esélyünk. Ha úgy játszunk, mint azon a meccsen, akkor nyerhetünk, de az MTK is veszélyes ellenfél. Két sérültjük visszattért, a legutóbbi meccsen pedig tizenegy góllal győztek a Dunaújváros ellen. Jó mérkőzést várok az MTK ellen – fogalmazott Rácz Sándor, a TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE vezetőedzője.

A Magyar Kupában mind a két csapat továbbjutott a következő fordulóba, hiszen a Békéscsaba az Orosházát, míg az MTK a SZISE csapatát búcsúztatta idegenben. A mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

További programok »

FEL