Kulcsfontosságú siker a bennmaradásért folyó harcban: legyőzte a NEKA-t az Előre

2024. április 27. 21:28 | Hidvégi Dávid

A bennmaradás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést nyert meg szombat este a Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I 20. fordulójában. A találkozó előtt tizenharmadik helyen álló hazaiak a tizenkettedik pozíciót elfoglaló NEKA-t fogadták a Városi Sportcsarnokban. A lilák a győzelmükkel pontszámban beérték balatonboglári ellenfelüket.

TAPPE-BÉKÉSCSABAI ENKSE–NEKA 31–25 (15–8)
NB I-es női kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, 700 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.
BÉKÉSCSABA: Pásztor B. – Horváth G. 8, Török F. 4, Gyimesi, Bencsik B. 2, Román 1, Szondi 2. Csere: Szabó D. (kapus), Zagar 6 (3), Özdemir, Mayer 1, Borbély 4, Kukely K. 2, Csáki 1. Vezetőedző: Rácz Sándor.
NEKA: Csapó – Molnár D. 1, Fazekas V. 5 (1), Bató, Győri 3, Faragó 7 (3), Wald 2. Csere: Zaj (kapus), Lapos, Petruska, Keceli-Mészáros 5, Munteau-Korodi, Alaxai 1, Berei 1, Kriston. Vezetőedző: Bakó Botond.
Kiállítások: 14+Gyimesi Kitti kizárva, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 5/4.

Mindkét csapat technikai hibákkal játszott a mérkőzés elején, hiszen a gyors gólváltás után csak a 6. percben jött az újabb találat, ekkor 2–1 volt az állás a lila mezes Békéscsaba javára. A hazaiknál Pásztor Bettina folyamatosan remekelt a kapuban, ennek köszönhetően negyedóra játék után már négy góllal 6–2-re vezettek. A vendégek vezetőedzője, Bakó Botond ekkor időt kért, amelyet követően csapatának sikerült megtörni egy nyolc perces gólcsendet és két találatra felzárkóznia. 6–4-es állásnál a hazai mester, Rácz Sándor is időt kért, amely után együttese nagy előnyre tett szert. A hazaiak folyamatosan szállították a gólokat és hét találattal, 15–8-ra megnyerték az első félidőt.

A csabaiak ott kezdték a második játékrészt, ahol az elsőt abbahagyták és 34. percben már nyolc góllal 17–9-re vezettek. A félidő közepén a hazaiak többet hibáztak támadásban, így a balatonbogláriak megkezdték a felzárkózást, a 43. percben hat gól volt a csapatok között, ekkor 20–14-et mutatott az eredményjelző. A békéscsabaiak előnye a mérkőzés végéig kitartott és 31–25-re megnyerték a találkozót. A sikerhez nagyban hozzájárult Pásztor Bettina, aki 13 védést mutatott be az összecsapáson.

– Kiélezett mérkőzéseink voltak mostanában. Igyekszem mindig hozzátenni a saját részemet a csapat győzelméhez. Nagyon örülök, hogy a mai napon ez így jött ki – mondta stábunknak a mérkőzés után a kapus.

Bár a NEKA és a Békéscsaba most pontazonossággal, 11-11 egységgel áll a tabellán, de mivel az Előre oda-vissza legyőzte közvetlen riválisát, így jelenleg övé a bennmaradást érő 12. pozíció. A Békéscsaba legközelebb szombaton játszik mérkőzést, ismét hazai pályán, a negyedik helyezett Mosonmagyaróvár ellen.

 

Így látták a vezetőedzők:

Rácz Sándor: – A morálnak nagyon fontos volt ez a győzelem, mert tudjuk, ha ugyanannyi pontunk lesz a bajnokság végén, mint a NEKA-nak, akkor mi végzünk előrébb, de még van még hátra hét mérkőzés. Ma az egész csapat beletette a szívét. Látszott az első perctől, hogy győzni akarunk és egy nagyon jó kapusnak Bettinek köszönhetjük, hogy ilyen könnyen nyertünk.

Bakó Botond: – Sajnos kikaptunk, még az első félidőben ment el a mérkőzés, hiszen a Pásztor Bettivel szembeni párharcokat elveszítettük. Egyértelműen ez volt a különbség az első félidőben. Hozzáteszem, hogy nagyon kíváncsi vagyok a felvételre, mert úgy éreztem, a ziccereknél voltak kontaktok, amit nem tudtunk helyén kezelni. Az első két-három ziccer után elbizonytalanodtunk és kék-zöldre lőttük az ellenfél kapusát. Megvoltak a lehetőségeink, a ziccereink és mégis nagyon nagy különbség alakult ki.

További programok »

Sport

Indul az utazás – Békésben is közös szurkolásra hívják a drukkereket

Pénteken a Németország–Skócia mérkőzéssel elkezdődik a 17. labdarúgó Európa-bajnokság, a mieink pedig szombaton lépnek pályára először Svájc ellen. Marco Rossi csapatának sokan szurkolnak majd a helyszínen, de Békéscsabán és Gyulán is óriás kivetítők várják majd a drukkereket a magyar együttes találkozóira.
2024. június 14. 19:23
FEL