Szombaton jön a Csaba-Fradi rangadó a női kézilabda NB I-ben

2023. április 15. 09:25 | Hidvégi Dávid

Kiemelt rangadóval folytatja szereplését a Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I 21. fordulójában. A lila-fehérek ellenfele a bajnokságban 2. helyen álló, Bajnokok Ligája-negyeddöntős Ferencváros lesz szombaton délután.

A két csapat őszi mérkőzésén a Ferencváros 18 góllal, 42-24-re győzte le a Békéscsabát hazai pályán. Papp Bálint együttese jelenleg az NB I 12. helyén áll 12 ponttal, amely pozíció a szezon végén bennmaradást érne. A csapat előnye hat pont a rivális, 13. helyen álló Érddel szemben.

– Semmiféleképpen nem lesz könnyű dolgunk, hiszen egy BL csapatról beszélünk tele válogatott játékosokkal, de úgy gondolom, hogy felszabadultan kell játszanunk és a saját játékunkra kell koncentrálnunk, azt gyakorolni a bajnokság hátralévő mérkőzéseire, ahol még pontokat tudunk szerezni. Nem feltartott kézzel megyünk a pályára, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megnehezítsük a Ferencváros dolgát – emelte ki Bucsi Lili, a csabaiak átlövője.

A Ferencváros 2. helyen áll a bajnokságban és hat ponttal van lemaradva a listavezető Győrrel szemben. Az FTC bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, ahol majd a francia Metz-cel küzd a Final Fourba kerülésért. Elek Gábor csapata még a Magyar Kupában is áll, ahol az MTK lesz az ellenfele az elődöntőben.

– Erős csapat, ami látszódik nemzetközi szinten is. Az FTC a BL-nyolcaddöntőbe is nagyon simán jutott be. Mindent el kell követnünk, hogy itthon megnehezítsük a dolgukat. Szeretnénk, hogyha a védekezésünk stabilizálódna és abból esetleg a felállt fal elleni játékunkban egy picit a kreativitás jobban megmutatkozna – fogalmazott Papp Bálint vezetőedző.

A Békéscsaba-Ferencváros mérkőzést szombaton 18 órától élőben közvetítjük a 7.Tv-n és a legnagyobb videómegosztó oldalon, a behir.hu csatornáján. Az összecsapáson Kukely Anna először lép pályára Békéscsabán ellenfélként, aki tavaly nyáron igazolt a Fradihoz.

 

További programok »

FEL