Tét nélkül léphet pályára az Előre NKSE legfőbb riválisa otthonában

2022. május 19. 18:55 | Hidvégi Dávid

Szezonbeli utolsó mérkőzésére készül a Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I/B-ben. Papp Bálint együttese már megnyerte a bajnokságot, így tét nélkül játszhat a második helyezett NEKA otthonában!

A Békéscsabai Előre NKSE vasárnap játszotta utolsó hazai mérkőzését a női kézilabda NB I/B 2021/22-es szezonjában. A csabai lányok magabiztos 30–18-as győzelmet arattak, így, visszavágtak riválisuknak az idegenbeli vereségért. Az együttes pénteken zárja a bajnokságot a NEKA otthonában.

– Örülünk annak, hogy a lényegi kérdések a mérkőzés előtt eldőltek, viszont ugyanolyan fontos számunkra ez a meccs is. Ugyanúgy készülünk, mint az összes többire, idegenben nagyon nehéz dolgunk lesz, de minden megfogunk tenni azért, hogy győzelemmel zárjuk a szezont – mondta Bucsi Lili, a csapat játékosa.

A csabai csapat tét nélkül léphet pályára, hiszen bebiztosította a bajnoki címet és a feljutást az NB I-be. A NEKA a második helyen végzett a táblázaton, így szintén visszajutott az élvonalba.

– Időpontváltozás miatt rövidebb a felkészülési idő, de mindent elkövetünk, hogy a Balaton-partján is jó eredményt érjünk el, hiszen nyerni szeretnénk. Úgy gondolom, hogy mindkét csapatról lement a teher, a NEKA is megnyugodott, hiszen úgy gondolom, hogy szép sikert ért el – fogalmazott Papp Bálint vezetőedző, aki több olyan játékosának is lehetőséget biztosíthat majd a mérkőzésen, akik eddig kevesebbet játszottak.

A felsőházi rájátszás utolsó fordulójának összecsapása pénteken délután 15 óra 30 perckor kezdődik a balatonboglári NEKA csarnokban.

További programok »

Sport

FEL