Kézilabda: Magabiztos csabai győzelem az idény utolsó hazai mérkőzésén

2022. május 15. 20:04 | Papp Ádám Sándor

A Komárom együttesét fogadta a női kézilabda NB I/B felsőházi rájátszásának utolsó előtti fordulójában a Békéscsabai Előre NKSE. A csabai lányok a következő szezonban már biztosan az elsőosztályban szerepelnek és idén a másodosztályban aranyérmet szereztek, de szerettek volna visszavágni ellenfelüknek a korábbi vereségért és győzelemmel zárni a szezonbeli utolsó hazai mérkőzést.

BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE–KOMÁROM VSE 30–18 (16–9)
Kézilabda NB I/B-s női mérkőzés, felsőházi rájátszás, Békéscsaba, 500 néző. Vezette: Hársfalvi, Mórocz.
BÉKÉSCSABA: Csizmadia – Iván 3, Török, Bucsi 5, Mayer 2, Gyimesi 4, Borbély 5. Csere: Szabó D. 1 (kapus), Kukely K. 1, Bencsik 3, Szögi 1, Andróczki 2, Giricz 2 (1), Kukely A. 1 (1), Zsemberi, Kobela. Vezetőedző: Papp Bálint
KOMÁROM: Kubina – Simsik 3, Temes 2, Póczik 2, Kocsis 4, Orbán 2, Szabó-Kovacsicz 2. Csere: Liszkai (kapus), Gengeliczky 3, Molnár. Vezetőedző: Szakács Péter
Kiállítások: 2, ill. 10 perc. Hétméteresek: 2/2 ill. 2/1.

Lassan lendültek játékba a csapatok, az első tíz perc mindössze nyolc találatot hozott, a Komárom 5-3-ra vezetett. A folytatásban elkapta a fonalat a Békéscsaba és 23. percben Andróczki Flóra találata után már a hazai együttes állt jobban 11-7-re. A sérülések miatt szűk játékoskerettel érkező vendégek sokat hibáztak támadásban, Papp Bálint gárdája pedig erősen zárta az első félidőt és megnyugtató, hétgólos előnyt épített ki a félidőt jelző sípszó előtt (16:9). 

A fordulást követően kétszer is megfogyatkozott a vendég együttes, amelyet jól használt ki a Békéscsaba. Tovább növelte előnyét a viharsarki együttes, amely a 44. percben Bencsik Bojána gólja után 24-15-re vezetett. A remekül teljesítő kapus, Csizmadia Fanni helyére Szabó Dóra érkezett, aki szintén jó napot fogott ki, több lövést is hárított, de maga is betalált az 53. percben, amikor az emberhátrányban lévő vendégek kapusa nem ért vissza időben a ketrec elé. A Békéscsaba végül Borbély Márta két találatával és Szögi Tímea utolsó másodpercben szerzett góljával beállította a 30:18-as végeredményt, így győzelemmel zárta szezonbeli utolsó hazai mérkőzését. Jó hír a csapat számára, hogy súlyos sérüléséből visszatért Kobela Tamara, aki az utolsó támadásnál ismét pályára lépett a liláknál.

Papp Bálint együttese május 22-én vasárnap 16 órától a második helyezett, szintén NB I-be feljutó NEKA otthonában zárja a női kézilabda másodosztály 2021/22-es kiírását.

Galéria

További programok »

FEL