Kézilabda: Békés megyei rangadó a másodosztályban

2022. január 13. 17:31 | Papp Ádám Sándor

Békés megyei rangadóval folytatódik a női kézilabda NB I/B. A 13. fordulóban a listavezető Békéscsabai Előre NKSE a 4. helyezett Orosházi NKC otthonában lép pályára pénteken.

A békéscsabai kézilabdázók idei második mérkőzésükre készülnek pénteken a megyei rivális ellen. Papp Bálint csapata a Kispest együttesét fogadta egy héttel ezelőtt és hét góllal diadalmaskodott. A Békéscsaba és az Orosháza tavaly október 2-án találkozott egymással a 2021/22-es bajnoki kiírásban, akkor a lilák 29:23-as győzelmet arattak.

– Jól ismerjük ellenfelünket. Tudjuk, hogy nagyon jó a játékosállományuk, kemény lövőik vannak és jól cseleznek, illetve a szélsőik is gyorsan indulnak. Fontos lesz, hogy hatástalanítsuk őket, ehhez pedig kemény védekezésre lesz szükség – emelte ki Kukely Anna

A Békéscsabai Előre NKSE 12 mérkőzést követően is hibátlan mérleggel, 24 ponttal vezeti az NB I/B Keleti Csoportját. Az Orosháza a 4. helyet foglalja el a tabellán 7 győzelemmel és 14 megszerzett egységgel.

– Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés a pénteki, az Orosháza hazai pályán egyetlen vereséget szenvedett el, jó a mutatójuk otthon. Együtt kézilabdáznak már két éve és a szakmai háttér is adott: egy szervezett, jó csapatról beszélhetünk. Megpróbálunk saját magunkra fókuszálni, valamint azokat a játékszituációkat és erősségeinket elővenni, amelyekre szükségünk lehet – fogalmazott Papp Bálint vezetőedző.

Az Orosházi NKC – Békéscsabai Előre NKSE másodosztályú mérkőzés pénteken 18 órától kezdődik az orosházi városi sportcsarnokban.

További programok »

FEL