Kézilabda: A Szeged ellen zárják az alapszakaszt a csabai lányok

2022. február 18. 18:00 | Papp Ádám Sándor

Győzelemmel zárná a női kézilabda NB I/B alapszakaszát a Békéscsabai Előre NKSE szombaton. A listavezető viharsarki együttes a 9. helyezett Szeged csapatát fogadja hazai pályán.

A csabai lányok legutóbb a második helyezett Eger otthonában léptek pályára a másodosztályban. Papp Bálint együttese fontos két pontot gyűjtött be idegenben, hiszen 35:27-re győzte le a második helyezett Eszterházy SC-t. A Békéscsabai Előre NKSE szombaton hazai pályán, a Szeged ellen zárja az alapszakaszt. A felek legutóbb novemberben találkoztak, akkor 9 gólos csabai győzelemmel zárult a két gárda összecsapása.

– Ugyanolyan futós meccsre számítok, mint a novemberi mérkőzés volt. Készülünk ellenük, mint bármelyik másik mérkőzésre. A védekezés gyakorlása lesz a legfőbb cél és sok lerohanás gólt kell lőnünk – emelte ki Bencsik Bojána.

A csabai lányok a 17. fordulót követően is hibátlan mérleggel, 34 ponttal vezetik a másodosztály Keleti csoportját. A Szeged mindössze 2 győzelemmel a tabella 9. helyén áll.

– Úgy gondolom, hogy ők itt felszabadultan játszhatnak, nincsen semmi veszteni valójuk. Fel kell készülnünk, mint minden mérkőzésre, nem szabad, hogy egy pillanatig is félvállról vegyük a Szegedet. A lányok edzésmunkája a héten azt mutatja, hogy teljes komolysággal veszik az összecsapást és ez a helyes hozzáállás. A céljainkat csak akkor fogjuk tudni elérni, hogyha lépésről-lépésre, edzésről-edzésre mindig szeretnénk fejlődni. Ez is egy fontos állomás lesz, próbálok mindenkinek játéklehetőséget biztosítani – fogalmazott Papp Bálint vezetőedző.

A Békéscsabai Előre NKSE – Szeged másodosztályú mérkőzés szombaton 17 órától kezdődik a városi sportcsarnokban.

További programok »

FEL