Ezúttal nem sikerült a bravúr, tizenkét góllal szenvedett vereséget a Békéscsaba

2023. április 1. 09:24 | Hidvégi Dávid

Az Európa Liga csoportkörét is megjárt, a bajnokságban 4. helyen álló Mosonmagyaróvár volt pénteken a Békéscsabai Előre NKSE ellenfele a női kézilabda NB I 20. fordulójában. Bár decemberben sikerült a bravúr, ezúttal pont nélkül maradtak a lilák.

A két együttes decemberben találkozott egymással a városi sportcsarnokban, akkor a még nyeretlen Békéscsaba az első osztály sereghajtójaként öt góllal, 29-24-re győzte le a nemzetközi porondon szereplő, bajnokságban 4. Mosonmagyaróvárt. Papp Bálint együtteséből több alapember is hiányzott, hiszen a szélső Kukely Klára és Szabó Dóra sérülés miatt több időre kidőlt, ráadásul az óváriaktól szerződtetett balszélső, Hajtai Vanessza, a korábban szintén mosonmagyaróvári átlövő Gyimesi Kitti és a fiatal beálló Bencsik Bojána sem lehetett ott a meccskeretben.A  mosonmagyaróvári csapatból csak Mihály Petra hiányzott, így a mostanában megszokott tizenöt fős keret Gyurka János vezetőedző rendelkezésére állt. 

A két csapat ellentétes célokért küzd a bajnokságban, hiszen a 12. helyen álló 12 pontos Békéscsaba a bennmaradásért küzd, míg 4. pozíciót 24. ponttal elfoglaló Mosonmagyaróvár szeretne nemzetközi kupában indulni és odaérni a dobohó harmadik fokára. A Mosonmagyaróvár januárban és februárban az Európa Ligában szerepelt, ahol a B csoportban 4 ponttal a 3. helyen végzett és ezzel búcsúzott a sorozattól. A Magyar Kupából már mindkét csapat kiesett.

Jól kezdték a játékot a hazaiak Tóth Gabriella és Pásztor Noémi is duplázott, a nyitott védekezés pedig alaposan lelassította a vendégek támadójátékát. A következő néhány percben viszont több volt a pontatlanság, inkább küzdöttek a csapatok, az MKC azonban tartotta az előnyét. A bravúros védéseket bemutató, két büntetőt is hárítani tudó Szemerey Zsófi pedig gondoskodott arról, hogy növekedjen a különbség a két csapat között. Az első negyedóra után a Mosonamagyaróvár 9-5-re vezetett, ekkor a csabaiak mestere időt kért. Védekezésben is pályára küldte Kiss-Walfisch Mercédeszt, de ebben a periódusban a tempót tekintve nem volt azonos súlysoportban a két csapat. Húsz perc elteltével 13-5 arányban vezetett a Mosonmagyaróvár, így a vendégek mestere a második idejét is kikérte. A játékrész utolsó harmadában rendezetteb volt a vendégek játéka, kicsit felzárkóztak. A csapatok 18-9-es állással mentek szünetre.

 

A Békéscsaba a második félidőben sem talált fogást az ellenfelén

A Mosonmagyaróvár kezdte jobban a második félidőt is, hiszen Ines Ivancok szerezte az első gólt, ekkor 19-9 volt az állás. A hazaiak a csapat védekezésben nyújtott teljesítményükkel a tavalyi mérkőzésen tízgólos Bucsu Lilit szinte teljesen kivették a játékból. A Mosonmagyaróvárnak remekül működött a nyitott védekezése gyors lerohanás gólokat tudott dobni. Gyurka János együttese a második félidő felénél tizenegy góllal, 26-15-re vezetett. A hazaiak előnye a mérkőzés végéig kitartott, tizenkét találatos előnnyel, 34-22-re nyerték a találkozót. A Mosonmagyaróvár a két pont begyűjtésével felzárkózott a 26 pontos Debrecenre, amely szombaton a Vác otthonában védheti meg a harmadik helyét a tabellán.

A Békéscsaba a világbajnoki selejtezők miatt beiktatott válogatott szünet után a Ferencvárost fogadja az élvonalban április 15-én.

 

Mestermérleg

Gyurka János: - Elsősorban a csapat hozzáállását szeretném most kiemelni, ami példamutató, iránymutató volt ezen a találkozón. Tóth Gabi remekül kézbe vette a társaságot, így már tulajdonképpen az első félidőben eldöntöttük a mérkőzést, amikor jobban is játszottunk. Örülök, hogy sikerült visszavágni a békéscsabai fiaskóért, fegyelmezetten, taktikusan, Európa-Liga tempóban kézilabdáztunk, a hatvan percig elszántan, keményen küzdő vendégek ellen. A magyar, az osztrák és a szlovák válogatott játékosaink most eleget tesznek a kötelezettségeiknek, a keret többi tagjával pedig tovább dolgozunk.

Papp Bálint: - Gratulálok a nagyon jól játszó hazai csapatnak, amely a kiváló védekezésével, kapusteljesítményével és eredményes támadójátékával teljesen megérdemelten nyerte meg ezt a találkozót. Nekünk sok gondunk volt már a mérkőzés előtt, majd ezek fokozódtak a meccs közben is, de ezek sem mentségek, arra a sok hibára amivel ma kézilabdáztunk. Hosszú még a bajnokság, de ez a találkozó is figyelmeztetés volt a számunkra, hogy ki kell lépnünk a komfortzónánkból, többet kell tennünk azért, hogy biztosítsuk a helyünket az első osztályban.

További programok »

Sport

A Magyar Parasport Napját ünnepelték az Esélyben

A Magyar Parasport Napja alkalmából érzékenyítő programot szerveztek az Esély Pedagógiai Központ Vandháti úti intézményében. A csütörtök délelőtti rendezvényt a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége és a Vandháti Diáksport Egyesület szervezte a békéscsabai önkormányzat kezdeményezésére.
15:53
FEL