Pozitív lett az Előre NKSE egyik játékosának koronavírus-tesztje

2020. július 10. 14:15 | behir

A Békéscsabai Előre Női Kézilabda Sportegyesület egyik idegenlégiósa kapta el a fertőzést, aki a hírek szerint egyelőre jól van.

Paláncz György klubelnök szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint a csapat július 7-én, kedden kezdte meg a felkészülést a 2020/2021-es NB I-es bajnoki szezonra. A közös edzések indulása előtt, figyelembe véve az Országos Sportegészségügyi Intézet állásfoglalását, illetve minden további, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírást, elvégezték a megfelelő vizsgálatokat, a munka csak ezután kezdődhetett meg.

Az egyesület vezetése elővigyázatosságból úgy döntött, hogy a Magyarországra visszatérő idegenlégiósokat, illetőleg a külföldön járt játékosokat rögtön a megérkezésük után, a csapathoz való csatlakozásuk előtt PCR tesztelésre is elküldi. Még mielőtt az érintett játékosok bármelyikén jelentkezett volna COVID-19 tünet, értesítést kaptak a teszteket elvégző szegedi laboratóriumból, eszerint egyikük tesztje pozitív lett.

A klub értesítette a területileg illetékes Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Hatóságát, illetve felvették a kapcsolatot a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Infektológiai osztályával.

Az érintett játékos kéthetes járványügyi zárlat alá került, lakhelyét nem hagyhatja el. A pozitív tesztet produkáló játékos jól érzi magát, átmenetileg az íz- és szagérzékelését veszítette el. A játékosokat fogadó és velük érintkező munkatársak, valamint a családtagjaik hétfőn és szerdán elvégzett PCR tesztje is negatív lett, az eredményig azonban ők is önkéntes karanténba vonultak.

A klubelnök szerint az egyesület gyorsan és felelősen cselekedett, 24 órán belül minden kapcsolat feltárásra és jelentésre került, minden érintett karanténba vonult a tesztek eredményének közléséig, így a fertőzés nem terjedt tovább. Hozzátette: a klub a járványügyi szabályokat eddig, és a jövőben is a legszigorúbban betartja, és ezt várja el minden munkavállalójától, hiszen az egészség a legfontosabb.

További programok »

FEL