A Békés megyei civil szervezeteket segíti a kormányhivatal

2019. március 8. 18:47 | Gyemendi Réka

Együttműködési megállapodást írt alá a Békés Megyei Kormányhivatal és a Civil Szervezetek Szövetsége csütörtökön, Békéscsabán. Az együttműködés célja, hogy a kormányhivatal segítséget nyújtson a megyei civil szervezeteknek az őket érintő kérdésekben. 

 

 

A Civil Szervezetek Szövetségének elnöke elmondta, hogy a 2019-es év fontos mérföldkő az életükben, hiszen idén ünneplik megalakulásuk huszadik évfordulóját. Mint mondta: már régóta dolgoznak együtt a kormányhivatal egységeivel, főként a munkaügyet érintő kérdésekben.

– A munkaügyi központtal szomszédok vagyunk és a hivataltól is csak egy folyó választ el bennünket, de ennek a megállapodásnak az aláírásával még közelebb kerülünk egymáshoz. Ezáltal a jövőben más területekkel kapcsolatban is tudunk tájékoztatást kapni – fogalmazott Gólya Pál.

 

Kép: Máté Csongor

Dr. Rákóczi Attila kiemelte, hogy a kormányhivatalnak társadalomszervező funkciója is van. Ennek legfontosabb elemei a szakmai szervezetekkel történő párbeszédek és együttműködési megállapodások.

– A Civil Szervezetek Szövetsége ernyőszervezetként kapcsolatot tart a megyében működő civilekkel, civil szervezeti tagokkal. Ennek a társadalomszervező funkciónak igen fontos lépése volt a mai nap, hiszen a megyében működő civil szervezetek különböző területeket érintve fogalmaznak meg célokat és látnak el feladatokat. Így a Civil Szervezetek Szövetségével kötött együttműködési megállapodáson keresztül őket is elérte a kormányhivatal – mondta el a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

Dr. Rákóczi Attila hozzátette: az együttműködési megállapodások aláírását követően évente közösen készítenek cselekvési tervet, amelyben meghatározzák, milyen célokat szeretnének elérni az adott évben.

 

További programok »

FEL