Tisztújító taggyűlést rendezett a Civil Szervezetek Szövetsége

2020. július 7. 17:28 | Gyemendi Réka

Tisztújító taggyűlést rendezett a Civil Szervezetek Szövetsége kedden, Békéscsabán. A Civil Szervezetek Szövetsége 2016-ban megválasztott vezetőségének 2020-ban jár le a mandátuma.

A napirendi pontok előtt Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója mondott köszöntőt Takács Árpád kormánymegbízott nevében. Ebben kiemelte: öröm számukra, hogy a kormányhivatal biztosíthatta a helyszínt a tisztújító taggyűlésnek, azért is, mert a kormányhivatalnak kiemelten fontos a szövetség tevékenysége. 

– A Békés Megyei Kormányhivatalnak is van együttműködési megállapodása a szervezettel. Ez az együttműködés nem a fióknak, nem a papírnak szól, hanem a gyakorlatban is működő, fontos megállapodás. Valamennyiünknek fontos, hogy a kormányhivatal, a járási hivatalok és a területi közigazgatás ki tudjon lépni azok közül a keretek közül, amelyek beszorították ebbe a bürokratikus rendszerbe. Mi is folyamatosan igyekszünk tanúbizonyságot tenni arról, hogy mennyire fontosak számunkra a civilek, valamint hogy mennyire fontos a társadalmi kapcsolattartás ilyen formában való megnyilvánulása. Ezért is kötöttünk a szervezettel együttműködési megállapodást – fogalmazott Krizsán Anett, aki azt is hozzátette, hogy július 1-jén egy új cselekvési programot írtak alá.

Az igazgató arról is beszélt, hogy a Békés Megyei Kormányhivatalnak a Közös érték az egészség elnevezésű programjában volt lehetősége arra, hogy több, a szövetséghez tartozó tagszervezettel rendezvényeket tartson, mely események mindig nagy érdeklődésre tartottak számot.

 

 

Gólya Pál, a szervezet elnöke elmondta: a Civil Szervezetek Szövetsége tavaly volt 20 éves, amelynek jelenleg száz szervezet a tagja. 

– Annak idején és ma is az a célunk, hogy megismerjék egymás munkáját a civil szervezetek, tapasztalatot cseréljenek, valamint a kudarcaikat is megosszák egymással. Ezáltal kiderülhet, hol tartanak munkájukban – ismertette.

A járványhelyzetre reagálva elmondta, hogy a körülmények mindig változnak, egyszer pozitív, máskor negatív irányba, de ezeket a történéseket is igyekszik figyelemmel kísérni a szövetség és tájékoztatást nyújtani, felkészíteni a civileket. Mint mondta, sok oktatást és képzést szerveznek a mai napig, pályázataik is ezirányúak. Úgy fogalmazott: eddig sikeresek voltak és bízik benne, hogy ezután is így lesz.

A tisztújító taggyűlésen beszámolót tartottak a tavalyi évről, valamint alapszabályt is módosítottak, hiszen szeretnék még bővíteni a tevékenyégüket. Tikntve, hogy eltelt négy év, így tisztújíjítás is történt. Gólya Pál a szervezet jövőbeli terveiről is beszélt a behir.hu-nak.

– Szeretnénk kiharcolni egy civil házat. Van egy telephelyünk, így nem a szövetség részére igényelnénk, hanem a civil szervezeteknek, azonban nem csak a mi tagjainknak. Egy civil ház fontos egy megyeszékhelyen, hiszen más, kisebb helyeken is vannak már ilyen házak. Reménykedünk benne, hogy ehhez találunk partnereket, így számítunk a város önkormányzatára is – ismertette az elnök.

 

 

További programok »

FEL