Zöldségolimpia, ahol a kis hősök voltak a győztesek

2024. november 29. 19:05 | Kintner Nikolett

Újra gyerekzsivaj töltötte meg a Bonduelle békéscsabai üzemét. Az idén meghirdetett rajzpályázaton több mint 200 rajzon mérték össze erejüket a zöldség olimpikonok, díjuk pedig az év zöldségtortája lett.

A Bonduelle békéscsabai gyára idén is rajzpályázatot hirdetett a gyerekeknek „Olimpikon zöldségek” és „Az év zöldségtortája kategóriákban”. A pályázat célja, hogy felhívják a gyermekek figyelmét és gondolkodását az egészséges étkezés és életmód fontosságára. Az eredményhírdetés előtt a gyerekek megtekinthették a gyár első rekámfilmjét is.

– Azért fontos a gyerekeket még ebben a korban bevonni, mert ilyenkor a legnyitottabbak arra, hogy sportoljanak, mozogjanak, egészségesen éljenek és táplálkozzanak – emelte ki Csapó Szilárd, a békéscsabai üzem üzemigazgatója.

A pályázatra mintegy 15 intézményből több mint 200 gyermek küldte be az alkotásait. A rajzokat több szempont alapján válogatták ki.

Fotó: Kintner Nikolett /behir.hu

 

– Azért szerettem volna indulni, mert megörültem, hogy szerezhetek az osztályomnak egy kis pénzt, és ez adott erőt, hogy elinduljak. Az én rajzomon a  paradicsom lett az első, és szerettem volna, ha látják, hogy attól, hogy ő nyert, nem az a fontos, hogy ő milyen jó, hanem megtapsolja a többieket is, hogy ügyesek voltak ők is – újságolta Baukó Réka, a Petőfi Utcai Általános Iskola 4. osztályos tanulója, aki 1. helyezést ért el alsósok kategóriájában.

– Tulajdonképpen csak rajzolni volt kedvem. Szeretek rajzolni és szerintem van is tehetségem benne – ezzel már Dohányos Hanna, a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába 5. osztályos kis művésze büszkélkedett, aki 2. helyezést ért el felső osztályos kategóriában.

Természetesen nem csak a dobogósok kaptak ajándékot, a versenyen, ugyanis voltak különdíjasok is, továbbá minden gyermeknek pogácsával, süteménnyel és üdítővel kedveskedtek a szervezők. Idén a télapó is eljött meglátogatni a gyerekeket, akit hatalmas zsivajjal fogadtak az apróságok.

Galéria

További programok »

Friss hírek

Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra

Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban, sertéshúsból például háromszor több fogy el decemberben, mint az év más hónapjaiban. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara azt tanácsolja a vásárlóknak, hogy ha jó minőségű sertéshúst szeretnének vásárolni, keressük a magyar húsárut a boltokban.
13:30
FEL